Pension

Allt färre privata pensionssparare

De senaste tio åren har andelen som uppger att de sparar privat till pensionen minskat från 74 till 59 procent visar en undersökning som Länsförsäkringar gjort. En av de vanligaste anledningarna är att man inte vet hur man ska spara.…

Länsförsäkringar marknadsledare inom tjänstepension

Länsförsäkringar förstärker sin position som marknadsledare på marknaden för individuell tjänstepension, vilket är Länsförsäkringars huvudmarknad. Det visar branschstatistik för årets andra kvartal.  

Länsförsäkringar lanserar nya bekväma fonder

Idag lanserar Länsförsäkringar en ny fondfamilj med bekväma fonder. Fonderna passar den som vill göra ett långsiktigt fondval och slippa vara aktiv under spartiden. De är tillgängliga inom alla sorters sparande, som tjänstepension, investeringssparkonto, kapitalförsäkring och direkt fondsparande.

Bara 2 av 10 känner till investeringssparkonto

Investeringssparkonto är tänkt för gemene man, men det är beklagligt att så få känner till det och innebär att många missar en bra möjlighet. Regeringen införde investeringssparkontot för ett par år sedan som en förmånlig sparform. Och när avdragsrätten för…

Tre nya fonder skräddarsydda för pensionssparande

Idag lanserar Länsförsäkringar tre nya fonder som är skräddarsydda för pensionssparare; Länsförsäkringar Bekväm Pension, Enter Pension och Lannebo Pension. 

Svårare att få överblick på sin pension

Nu rullar de orange kuverten ut till brevlådorna och de sista pensionsspararna får breven i slutet av mars. Pensionsmyndigheten uppmanar till att göra en pensionsprognos på minpension.se men när avdragsrätten på pensionssparande sannolikt kommer att försvinna, blir det svårare att…

Länsförsäkringar har de mest nöjda pensionskunderna på privatmarknaden

Årets kundnöjdhetsmätning från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) visar att Länsförsäkringar återtagit förstaplatsen och har de mest nöjda privatkunderna inom liv- och pensionsförsäkring. 

Ny sjukvårdsförsäkring lanseras

Nu lanserar Länsförsäkringar en helt ny sjukvårdsförsäkring med förebyggande hälsotjänster, arbetslivsinriktad rehabilitering och behandling av missbruk. Från och med den 1 januari 2013 får alla sjukvårdsförsäkringskunder utan extra kostnad den utökade försäkringen.

Länsförsäkringar tar nästa steg i tjänstepensionssatsningen och introducerar fler sparalternativ

Länsförsäkringar introducerar nya sparalternativ för att möta behovet hos de kunder som vill ha en bekväm lösning och inte vill tänka på att ändra i sitt sparande under spartiden. Erbjudandet riktar sig i första hand till företag.

Minskad risk i placeringarna i Länsförsäkringar Livs traditionella portfölj

På grund av den turbulens som råder på marknaden så har Länsförsäkringar Liv dragit ner på risknivån i placeringarna i den traditionella portföljen för att värna om spararnas pengar.