Länsförsäkringar gör tjänstepension enklare för egenföretagare

Länsförsäkringar lanserar den 29 augusti en helt digital köptjänst där egenföretagare snabbt och enkelt kan köpa personförsäkring och tjänstepension direkt på webben. Tjänsten gör ekonomisk trygghet enkelt för egenföretagare. 

– Alltför många småföretag saknar mycket av den ekonomiska trygghet som är en självklarhet för många anställda. Det påverkar både företagaren och företagarens familj. De allra minsta företagen är särskilt utsatta och därför riktar vi denna tjänst till dem i ett första steg, säger Tua Holgersson, vd Länsförsäkringar Fondliv.

Idag arbetar en miljon svenskar i småföretag. Många småföretag startas i branscher där det inte är självklart att ha kollektivavtal och där föreskrivna försäkringslösningar.  Omkring 70 procent av de allra minsta företagen har valt att inte ha kollektivavtal.

– Eftersom alla företag har olika behov har vi flera lösningar för tjänstepension. Alla har dock en sak gemensam – du får en bra tjänstepension som du kan känna dig trygg med.  Den nya tjänsten gör att egenföretagare snabbt kan komma igång med ett bra försäkringsskydd som gäller vid långvarig sjukdom eller olycksfall och gör det enkelt att starta pensionssparandet, säger Tua.

Fakta

Tjänsten – Tjänstepension för egenföretagare – innehåller de försäkringar som ett bra basskydd har. Det ingår även en betalningsbefrielse och möjlighet att lägga till en sjukvårdsförsäkring. För att snabbt komma igång med pensionssparande är beloppet förvalt och motsvarar 4,5 procent av en schablonlön på 25 000 kronor per månad. För nystartade företag kan spardelen skjutas upp i 12 eller 18 månader. Tjänstepension för egenföretagare tecknas direkt på lansforsakringar.se och tar bara några minuter. Hälsoförklaring och avtal signeras med Bank ID.

För ytterligare information kontakta:

Tua Holgersson, vd Länsförsäkringar Fondliv, 070-566 0383

Presskontakt Länsförsäkringar, 08-588 418 50

 

Bokmärk och dela