Först i världen med VR-film till häst

Bilder

Jens Fredricson inspelning VR-filmJens-Fredricson Jens Fredricson

Dokument

wkr0006.pdf

Länsförsäkringar är troligen först ut med att producera en VR-film där betraktaren får uppleva känslan av att rida en hoppbana som en av Sveriges absoluta toppryttare. I filmen tar Agriaprofilen och elitryttaren Jens Fredricson oss runt en hinderbana med hästen High Nitro. Filmen kommer att kunna ses av alla dem som besöker Sweden International Horse Show som pågår 24-27 november på Friends Arena.

För att förmedla känslan av att tittaren själv sitter på hästen och hoppar banan konstruerades en specialbyggd hjälm med en stötdämpad kamerarigg. Som betraktare i en VR-miljö vill man kunna titta åt olika håll för att få en verklighetsuppfattning

–          Vi ser fram mot att bjuda publiken under Sweden International Horse Show på känslan av att hoppa en tuff bana, säger Monica Ragnell, projektledare på Länsförsäkringar.

Bakom kulisserna ställdes en hel del utmaningar under produktionen av filmen.

–          En generell regel vid inspelning av den här typen av filmer är att undvika rörelser för att inte slutupplevelsen ska bli snurrig och att inte den som tittar i värsta fall blir illamående. Det ställde en hel del utmaningar på filmens produktion, berättar Monica.

Jens Fredricsson behövde därför bemästra hoppbanan med ett så stilla huvud som möjligt, för att tittaren i slutändan ska klara av upplevelsen. Det gjorde han på ett otroligt professionellt sätt. Eftersom hästen inte heller kan vara fysiskt aktiv hur länge som helst krävdes minutiösa förberedelser.

–          Att hålla huvudet helt stilla på en känslig häst som i normala fall rättar sig efter var jag fäster blicken bjöd på en spännande utmaning. Nu ser jag fram mot att lära ut hoppning på ett nytt sätt, säger Jens Fredricson, som också är stallmästare och ridlärare på Ridskolan Strömsholm.

Jens menar att man till exempel kan få en känsla för takt och tempo med hjälp av den nya tekniken.

VR (360) filmen kan ses under hela Sweden International Horse Show som pågår 24-27 november på Friends Arena. Välkommen att testa i Agrias och Länsförsäkringars gemensamma monter!

Tekniska fakta:
Kamerarigg 1: Sex-kameralösning via en iZugar-rig som fästes på hjälmen. Kamerorna var GoPro Hero Black 4K med vidvinkellinser.
Kamerarigg 2: En sex-kameralösning med GoPro 4K placerad på marken.


För ytterligare information kontakta
Monica Ragnell, projektledare Länsförsäkringar AB, 073-9641158
Cecilia Winter, pressansvarig Länsförsäkringar AB, 073-964 2644
Teknik: Colm O Callaghan, vd Brid content,  070-259 00 54

Bilder: En från inspelningen på Strömsholm sensommaren 2016. Två från 24/11 2016 under Sweden International Horse Show när Jens Fredricson provade sin ritt i Agria Djurförsäkring och Länsförsäkringars monter.  

Bokmärk och dela