Länsförsäkringar är banken med nöjdast kunder

Dokument

SKI

Länsförsäkringar är för tredje året i rad banken med landets mest nöjda bankkunder. När bankerna rankas efter kundnöjdhet så får Länsförsäkringar bank betyget 74,4, vilket är en bra bit över branschgenomsnittet på 62,9. Det visar en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) som presenteras idag.

”… står kvar i landsbygden och återinvesterar i bygden. Det visar sig vara superviktigt, inte minst när storbankerna upplevs som distanserade”, säger SKI i en kommentar till SvD.

Rikard Josefson, vd på Länsförsäkringar Bank tror att det är den lokala förankringen i kombination med att vara bäst i det digitala mötet som bidragit till att kunderna gillar oss. Han är också övertygad om att den som lyckas lösa kundens behov får nöjda kunder och en effektiv organisation;

– Genom att förstå vad kunderna behöver och i vilka kanaler kan du frigöra resurser för att kunna satsa fullt ut på det som skapar kundvärde. För en dålig kundupplevelse sprids snabbt och du blir tyvärr oftast ihågkommen för det du har gjort dåligt, snarare än det du har gjort rätt.

För ytterligare information kontakta:
Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank. Tel. 070-206 69 55
Pressjouren. Tel. 08-588 418 50

Bokmärk och dela