Johan Agerman blir ny vd i Länsförsäkringar AB

Bilder

Johan Agerman

Johan Agerman blir ny vd för Länsförsäkringar AB i samband med att Sten Dunér går i avtalsenlig pension. Johan är för närvarande vd i
Trygg-Hansa och ingår i koncernledningen för försäkringskoncernen RSAs verksamhet i Skandinavien. Johan tillträder i början av nästa år.  

– Johan Agerman är rätt person att ta Länsförsäkringar AB till nästa framgångsrika nivå. Johan har en gedigen försäkringsbakgrund och har med sin erfarenhet av teknikutveckling rätt förutsättningar att driva den viktiga utveckling som digitaliseringen innebär. Johan har även erfarenhet från komplexa organisationer och en ledarstil som väl passar Länsförsäkringars federativa organisation, säger Jan Fock, styrelseordförande i Länsförsäkringar AB.

Johan Agerman är Civilekonom från Uppsala Universitet och har innehaft en rad tjänster inom försäkringskoncernen RSA de senaste 14 åren, bland annat som CIO och affärsområdeschef privat. Han har även haft ledande positioner inom IT, Telecom och Media.

– Jag ser fram emot att vara med och vidareutveckla Länsförsäkringars unika position som aktör inom bank, liv- och sakförsäkring och att kombinera en mycket stark lokal verksamhet med digitala möjligheter. Min uppgift blir att fortsätta utveckla det arbete som Länsförsäkringar AB driver så att ägarna kan vara fortsatt framgångsrika på sina lokala marknader och i sina kundmöten, säger Johan Agerman.

Visitkort för Johan:

Namn:           Johan Agerman

Född:            1962

Familj:           Gift, fyra barn                                         

Bor:               Sollentuna, utanför Stockholm

Intressen:      Golf, båtliv, träning, skidåkning, familj och matlagning

Aktuell:         Tillträder som vd för Länsförsäkringar AB i början av 2017

För ytterligare information kontakta gärna:

Fanny Wallér, kommunikationsdirektör Länsförsäkringar AB, 08-588 414 69,
070-692 77 79, fanny.waller@lansforsakringar.se

Bokmärk och dela