Länsförsäkringar är Sveriges Bästa Företag

Länsförsäkringar har utsetts till Sveriges bästa försäkringsbolag i utmärkelsen Sveriges Bästa Företag som arrangeras av Schibsted. Utmärkelsen bygger på resultatet från en undersökning där över 10 000 svenskar betygsatt olika företag. 

– Det här är vi väldigt glada för. Eftersom vi är kundägda är ju kundernas åsikter jätteviktiga. Med den här undersökningen får vi dessutom en fingervisning om att vi ger ett positivt avtryck även bland de som inte är kunder. Jag kan tänka mig att det till stor del beror på att vi lokalt engagerar oss i olika samhälls- och utvecklingsfrågor, var vi än finns i landet, säger Ulrica Hedman, vd på Länsförsäkringar Uppsala.

Några av de faktorer som svenskarna tycker att Länsförsäkringar står för är: folkliga, seriösa, flexibla och vänliga.

– Vi är ett värderingsstyrt företag och de här faktorerna stämmer väl överens med de värderingar som vi vill stå för. Och det är roligt att se att det också är så vi uppfattas.

Länsförsäkringar är störst i Sverige inom sakförsäkring och finns över hela landet med 23 lokala kundägda bolag.

– Att vi fysiskt finns lokalt på orten uppskattas av våra kunder och en stor styrka är att vi förstår de lokala förutsättningarna. Att bo på samma gata är att dela både bekymmer och glädjeämnen, avslutar Ulrica Hedman.

Dotterbolaget Länsförsäkringar Fastighetsförmedling fick också ta emot utmärkelsen Sveriges Bästa Företag inom fastighetsförmedling.

Samtliga vinnare i de olika företagskategorierna korades på Nalen i Stockholm den 17 mars.

Om undersökningen:

Undersökningen är riksrepresentativ och består av två delar. Den första delen är en förstudie med 1 317 svarande. Där har svenska folket fått ange vilka tre företag de spontant föredrar framför andra som erbjuder liknade produkter och tjänster. Utifrån de här svaren har sedan en kvantitativ undersökning med 10 600 svarande genomförts. Undersökningen är gjord av undersökningsföretaget Reflect på uppdrag av Schibstedägda MiniMedia.

För ytterligare information kontakta:
Ulrica Hedman, vd Länsförsäkringar Uppsala, 0739-64 15 66
Presskontakt Länsförsäkringar, 08-588 418 50

Bokmärk och dela