Länsförsäkringar bästa mobila bank i Sverige

Bilder

apple-watch-LF 0772

Dokument

wkr0006.pdf

Vid Mobilgalan på torsdagskvällen utsågs Länsförsäkringar Bank till Sveriges bästa mobilbank. ”En odiskutabel vinnare med överlägsna funktioner och toppresultat i alla tester”, löd juryns motivering.

Mobilgalan arrangerades på torsdagkvällen för femtonde året i rad av Mobilbusiness och Mobile Institute. Länsförsäkringar fick ta emot guldmobilen för bästa mobila bank.

– Att vår mobila satsning uppmärksammas i många sammanhang av både nöjda kunder och en namnkunnig expertjury visar att vi har lyckats. Nu gäller det att vi satsar vidare på innovation för att behålla och befästa vår position som den bästa digitala banken. Men vi ska inte glömma att vår framgång börjar i det lokala fysiska mötet med kunden, säger Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank.

Länsförsäkringar har sett att kunderna allt mer väljer en mobil lösning framför andra kanaler. I dag använder Länsförsäkringars kunder appen vid cirka hälften av alla bankärenden. Kunderna loggar in i appen i snitt 21 gånger i månaden. Snabbsaldo i mobil eller klocka används 25 gånger per minut, dygnet runt.

– Kunderna tar till sig ny funktionalitet oerhört snabbt. Innovation i kombination med hög användbarhet gör våra tjänster lätta att ta till sig. Som exempel, när vi lanserade möjligheten att förlänga lån via appen tog det bara tre månader tills 50 procent av kunderna valt appen för sitt ärende, säger Rikard Josefson.   

I onsdags fick Länsförsäkringar ta emot ytterligare en utmärkelse – Sveriges bästa app och mobilsajt – vid Web Service Award. Utmärkelsen grundar sig på Web Service Index undersökning av digitala kanaler hos företag över hela Sverige i kombination med den största kundundersökningen på området.

För ytterligare information kontakta gärna:
Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank
Susanne Bergh, chef Kund- och kanalstöd, Länsförsäkringar, 073-964 24 50

Länsförsäkringars pressjour, 08-588 418 50

Läs mer om Mobilgalan.

Läs mer om Web Service Award.

Bokmärk och dela