Ny samarbetspartner ska förstärka kundfokuserad strategi ytterligare: Försäkringsalliansen Eurapco välkomnar italienska Reale Group

Dokument

wkr0006.pdf

Reale Group, det största ömsesidiga försäkringsbolaget i Italien, har gått med I Eurapco – en unik och strategisk allians av de ledande ömsesidiga försäkringsbolagen i Europa. Den nya partnern anslöt 1 januari och med sin innovativa styrka kommer Reale Group att stärka Eurapco i det fortsatta arbetet av sin kundfokuserade strategi de kommande åren. 

Med Reale Group som medlem i alliansen består Eurapco nu av åtta ledande försäkringsbolag verksamma i 18 länder runt om i Europa. Eurapco-medlemmarna är: Achmea (Nederländerna), Caser (Spanien), Covea (Frankrike), Gothaer (Tyskland), Länsförsäkringar (Sverige), LocalTapiola (Finland), Swiss Mobiliar (Schweiz) och Reale Group (Italien). Tillsammans försäkrar de över 40 miljoner européer och sysselsätter över 66 000 människor och har årliga premieintäkter på cirka 55 biljoner euros.

Eurapco har nyligen gjort om sin strategi för att bättre hjälpa sina partners att möta den förändererliga finansiella världens utmaningar, och skapa värdefull synergi kring kunderna. Fokus i strategin är välfärdsstaten, innovation och digitalisering. Eurapco fungerar som kompetenscentrum för sina partners och fokuserar på kunskapsutbyte, insikter kring vad som fungerar bäst och innovativ forskning.

– Genom åren har Eurapco visat sig vara ett starkt nätverk av ledade försäkringsbolag. I och med att Reale Group går med i Eurapco-alliansen kommer vi kunna fokusera ännu mer kundcentrerat. Reale Group, kända för sina innovativa produkter och tjänster, är en kristallklar matchning med Eurapcos nya strategi. Vi delar kunskap och expertis och genom att göra det, erbjuder vår strategiska allians en värdefull möjlighet till utbyte av affärer, verktyg och resurser, såväl som utveckling av ledarskap, säger Willem van Duin, styrelseordförande för Eurapco och styrelseordförande för Achmea.

– Vi tror absolut att den bästa vägen framåt för våra partners är att intensifiera och öka takten i samarbetet. Eurapcos partners har alla som målsättning att använda sina aktiviteter på den internationella scenen för att stärka sin konkurrenskraft på den lokala marknaden, och förenas kring en uppgift: ”Att skapa värde tillsammans”, tillägger Wilma de Brujin, Divisionschef för Eurapco.

– Vi är väldigt stolta att ingå i en sådan prestigefull internationell allians, vars medlemmar har valt att lita på vår grupp och ser vårt värde. Detta partnerskap ska förbättra potentialen och spetskompetensen hos var och ett av företagen, hjälpa oss att nå våra strategiska mål på ett mer effektivt sätt, samtidigt som det tillåter oss att behålla vår totala självständighet. I och med att alla medlemmar i Eurapco delar den ömsesidiga bolagsstrukturen med oss är Eurapcos allians väldigt nära vår egen historia, och med all säkerhet, vår framtid, säger Luca Filippone, CEO för Reale Group.

Eurapco syftar till att fortsätta utveckla sitt tväreuropeiska samarbete i områden av liv- och sakförsäkring, pensioner, asset management och andra finansiella lösningar. För att stärka medlemmarnas framgångar på den lokala marknaden och optimera samsynen omfattar aktiviteterna för teamet i Zurich kunskapsutbyte, utbyte av affärskännedom och kompetens såväl som ledarskapsutvecklingsprogram.

Om Eurapco

Eurapco är en unik strategisk allians som består av ledande europeiska, ömsesidiga försäkringsbolag och som har sin bas i Zurich, Schweiz. Alliansen består av åtta partners som är verksamma i 18 länder runt om i Europa. Eurapcos partners har som målsättning att använda sina aktiviteter på den internationella scenen för att stärka sin konkurrenskraft på den lokala marknaden och förenas kring en uppgift: Att skapa värde tillsammans. Ett stort nummer av de anställda på företagen är involverade i olika Eurapco aktiviteter. Med en variation av expertgrupper och mer än 50 olika aktiviteter per år överträffar Eurapco bokstavligen alla nätverk inom försäkringsindustrin. Eurapco partners försäkrar tillsammans över 66 000 människor och har årliga premieintäkter på cirka 55 biljoner euros.

Om Reale Group
Reale Group är en internationell grupp som är verksam I Italien och Spanien genom Parent Company och dess indelningar; och erbjuder förslag inom försäkringar, bank, fastigheter och service sektorn. Totalt skapar man trygghet för mer än 3 700 000 försäkringstagareReale Group har över 3000 medarbetare.

För mer information:
www.eurapco.com

Marta Alvarez de la Campa
Marketing & Communication Manager
European Alliance Partners Company AG
Lamprechtweg 2, 8050 Zürich, Switzerland
Phone: +41 44 287 95 10
Mobile: +41 78 611 58 70

Bokmärk och dela