Länsförsäkringar första bank med app för Apple Watch

Bilder

apple-watch-lansforsakringarSusanne-BerghRikard-Josefson

Dokument

wkr0006.pdf

Länsförsäkringar är först ut i Sverige med att ha en banktjänst för Apple Watch, den populära funktionen Snabbsaldo.

– Vi satsar stort och fokuserat på utveckling av digitala kundmöten. Vi vill erbjuda våra kunder smarta digitala tjänster som underlättar deras vardag, säger Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank.

Länsförsäkringar är ett av de allra första bolagen Sverige, och först i finansbranschen, att lansera en app för Apple Watch.

– Det ligger helt i linje med vår strategi, säger Rikard Josefson. Vi jobbar innovativt och i samverkan med våra kunder för att utveckla branschens bästa och mest uppskattade digitala tjänster.

Först ut är funktionen Snabbsaldo där kunden enkelt och utan inloggning kan se saldot på sitt konto.

– Nu behöver kunderna inte leta upp mobilen i fickan, det räcker att titta på klockan, säger Rikard.

Apple Watch är enligt Apples vd Tim Cook det mest avancerade armbandsur som tillverkats. Klockan synkas med mobiltelefonen och ger tillgång till appar och telefonifunktioner.

– Allt som går att digitalisera kommer att digitaliseras och vi kommer mer och mer att använda uppkopplade föremål, så kallade Wearables. Apples klocka är ett sådant exempel och dröjer inte länge innan det här blir en naturlig del av vår vardag, säger Susanne Bergh, chef Digitala kanaler på Länsförsäkringar Bank. 

För ytterligare information kontakta:

Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank tel 070-2066955

Presstjänsten tel 08-58841850

Bokmärk och dela