Ung entreprenör på landsbygden sökes – nominera till Ung Växtkraft

Nu drar tävlingen Ung Växtkraft 2015 igång och nomineringar ska vara inlämnade den 18 januari nästa år. Tävlingen, som är inne på sitt femte år, är instiftat av Länsförsäkringar och syftet är att stödja unga entreprenörer på landsbygden.

– Ung Växtkraft finns för att vi vill bidra till en levande landsbygd, säger Carl Henrik Ohlsson, vd för Länsförsäkringar Skaraborg och ordförande i juryn. Runt om i landet finns många unga, duktiga och drivna entreprenörer som med sina företag håller landsbygden levande. Nu väntar vi med intresse på nya nomineringar inför 2015.

Företagaren ska ha sitt säte på landsbygden och vara en ung entreprenör, med nyskapande verksamhet som berikar landsbygden. Tävlingen Ung Växtkraft har instiftats av Länsförsäkringar och prispengarna i år är 51 830 kronor och kan användas för studieresa eller annan kompetensutveckling. Tidigare år har priset varit på 50 000 kronor och den något udda summan i år beror på att det var besökarna på Elmia Lantbruk som via en tävling bidrog till att bestämma summan för året. Priset delas ut på LRF Ungdomens riksstämma på Sånga-Säby den 4-5 mars.

Vem som helst kan nominera en företagare och det ska göras senast den 18 januari 2015. Nominera på www.lansforsakringar.se/stockholm/om-oss/press-media/nyheter/104700/

Juryn består av Carl Henrik Ohlsson, Länsförsäkringar Skaraborg, Jimmy Larsson, LRF Konsult, Håkan Johansson, LRF och Thomas Jöngren, LRF Ungdomen.

Tidigare vinnare

2014

Otto Ramsey som tillsammans med sin fru Anna driver företaget Kulla Lamm, gårdsbutik och restaurangen Ruth på Skäret.

2013

Kristoffer Kullingsjö som driver Kullingsjö Lantbruk AB i Vårgårda. Han driver en gård med mjölkproduktion.

2012

Markus Larsson, Lysviks Jord- och Skogsentreprenad AB i Sunne i Värmland som bedriver skogsentreprenad.

2011

Lovisa Hessle Bergman, Capra Science i Ängelholm som framställer antikroppar där getter är blodgivare.

För ytterligare information kontakta:
Carl Henrik Ohlsson, vd Länsförsäkringar Skaraborg och ordförande i juryn, 0708‑71 70 70
Presskontakt Länsförsäkringar, 08-588 418 50

Bokmärk och dela