Alla våra bolånerådgivare är snart licensierade

Länsförsäkringar är först ut på marknaden med att ha licensierat sina rådgivare för att kvalitetssäkra bolånerådgivningen gentemot sina kunder. Nu följer de andra bankerna efter.

Så här skriver Bankföreningen i sitt senaste Nyhetsbrev; ” Det viktigt att hushållen har en förståelse för vad det innebär att vara skuldsatt och får rätt information. Här har bankerna en viktig roll att spela. En licensiering av bolånerådgivarna är ett viktigt steg för att säkerställa kunskapsnivån hos bolånerådgivarna ytterligare samt att det införs branschgemensamma kunskapskrav och tester.”

Licenskravet införs tidigast från och med 1 januari 2016 och senast 1 april 2016 och det sker i form av en övergångsperiod i syfte att skapa ett förtroendefullt, effektivt och kvalitetssäkrat införande.

– För bankens kunder blir licensieringen en form av kvitto på att bolånerådgivaren har rätt och aktuell kompetens, säger Rikard Josefson, vd på Länsförsäkringars bank. På sikt handlar det om förtroendet för bankerna.

Utbildningen startade i maj och samtliga bolånerådgivare i Länsförsäkringar ska vara licensierade den 30 juni.

Sagt om utbildningen:

Helt klart den bästa utbildningen jag gått. Även om jag jobbat med det här i många år så fick jag mycket ny information att ta till mig, säger Jörgen Kronstrand från Länsförsäkringar Värmland;

– Det jag lärt mig kommer jag att kunna använda i de flesta kundmöten. Jag kommer att lägga mer fokus kring trygghetsperspektivet för kunden, som Bo kvar-försäkringen och amortering kontra sparande. 

Delområden i licensiering

  • Privatekonomi
  • Familjerätt
  • Skatt
  • Regelverk
  • Bostad/ränta/lånemarknad
  • Rådgivning

För ytterligare information kontakta:
Rikard Josefson, vd Länsförsäkringars bank. Tel. 070-206 6955
Presskontakt Länsförsäkringar. Tel. 08-588 418 50

Se också Länsförsäkringars Nyhetsrum.

Bokmärk och dela