50 000 kronor till ung entreprenör på landsbygden

För fjärde året är det nu dags för nominering till tävlingen Ung Växtkraft 2014. Tävlingen är instiftat av Länsförsäkringar och syftet är att stödja unga entreprenörer på landsbygden.

– Ung Växtkraft är ett sätt att bidra till en levande landsbygd, säger Carl Henrik Ohlsson, vd för Länsförsäkringar Skaraborg och ordförande i juryn. Vi vet att det finns många unga, duktiga och drivna entreprenörer som med sina företag håller landsbygden levande. Nu hoppas jag att så många som möjligt nomineras till Ung Växtkraft 2014.

Företagaren ska ha sitt säte på landsbygden och vara en ung entreprenör, med nyskapande verksamhet som berikar landsbygden. Tävlingen Ung Växtkraft har instiftats av Länsförsäkringar och prispengarna på 50 000 kronor kan användas för studieresa eller annan kompetensutveckling. Priset delas ut på LRF Ungdomens riksstämma på Sånga-Säby den 5-6 mars.

Vem som helst kan nominera en företagare och det ska göras senast den 26 januari 2014. Nominera på lansforsakringar.se/ungvaxtkraft

Juryn består av Carl Henrik Ohlsson, Länsförsäkringar Skaraborg, Jimmy Larsson, LRF Konsult, Håkan Johansson, LRF och Thomas Jöngren, LRF Ungdomen.

Tidigare vinnare

2013

Kristoffer Kullingsjö som driver Kullingsjö Lantbruk AB i Vårgårda. Han driver en gård med mjölkproduktion.

2012

Markus Larsson, Lysviks Jord- och Skogsentreprenad AB i Sunne i Värmland som bedriver skogsentreprenad.

2011

Lovisa Hessle Bergman, Capra Science i Ängelholm som framställer antikroppar där getter är blodgivare.

För ytterligare information kontakta:

Carl Henrik Ohlsson, vd Länsförsäkringar Skaraborg och ordförande i juryn, 0708‑71 70 70

Presskontakt Länsförsäkringar, 08-588 418 50

Bokmärk och dela