Eva Gottfridsdotter-Nilsson från Länsförsäkringar ny ordförande i Fondbolagens förening

Eva Gottfridsdotter-Nilsson har valts till ny ordförande i Fondbolagens förenings styrelse. Det beslutades vid föreningens ordinarie föreningsstämma den 24 maj. Eva Gottfridsdotter-Nilsson är vd för Länsförsäkringar Fondförvaltning och chef för fondbolaget på Länsförsäkringar AB.

Eva Gottfridsdotter-Nilsson har valts till ny ordförande för Fondbolagens Förening

Eva Gottfridsdotter-Nilsson

– Ordförandeposten har hittills varit förbehållen de fyra storbankerna. Länsförsäkringar är femma på fondmarknaden med en marknadsandel på 4 procent och att Eva har blivit vald till ordförande är ett tecken på att vi är en aktör att räkna med både utifrån branschens och omvärldens perspektiv, säger Rikard Josefson chef för Affärsenhet Bank på Länsförsäkringar AB där också fondförvaltningsbolaget ingår.

En av Fondbolagens förenings högst prioriterade frågor handlar om att arbeta för ökad kunskap hos spararna.

– Information, utbildning och transparens är tre nyckelord för föreningens arbete. Vi är övertygade om att den enda vägen till en framgångsrik fondbransch går genom nöjda sparare. Exempel på hur föreningen arbetar med detta är Fondkollen, en gemensam sajt och app med tips, fakta och praktiska verktyg om fondsparande privat och till premiepensionen. Föreningen deltar också aktivt i kundskapshöjande aktiviteter genom projekten Gilla Din Ekonomi och Ung Privatekonomi, säger Eva Gottfridsdotter-Nilsson.

För ytterligare information kontakta gärna

Eva Gottfridsdotter-Nilsson

Telefo: 08-588 42957

Länsförsäkringars pressjour

Telefon: 08-588 41850

Bokmärk och dela