Carin Dunér ny HR-direktör i Länsförsäkringar AB

Carin Dunér har utsetts till ny HR-direktör i Länsförsäkringar AB och ansvarig för Länsförsäkringar ABs HR-avdelning. Carin Dunér, som är 49 år, kommer från Swedbank Stora Företag & Institutioner där hon varit HR-chef i organisationen som har knappt 1 300 medarbetare. Carin tillträder efter sommaren och efterträder Torbjörn Hultgren, som övergår till annan tjänst inom Länsförsäkringar AB.

Carin Dunér kommer att rapportera till Länsförsäkringar ABs vice vd Sören Westin och ingå i ledningen för Affärsstöd.

– Carin har en gedigen bakgrund från HR inom det finansiella området och kommer leda vårt arbete med prestationsstyrning och att ytterligare stärka vårt varumärke som arbetsgivare, säger Sören Westin.

Carin var mellan 2006 – 2010 HR-chef för Swedbank Markets innan hon tillträdde inom Stora Företag & Institutioner.

– Det ska bli otroligt spännande att få lära känna Länsförsäkringar och vara en del av det fortsatta arbetet framöver. HR har en viktig roll i varumärkesarbetet där ett av uppdragen blir att stärka vår förmåga att attrahera, behålla samt utveckla kompetens inom företaget, säger Carin Dunér.

Visitkort för Carin Dunér

Aktuell:         Tillträder i augusti som HR-direktör för Länsförsäkringar AB
Bor:               Danderyd
Familj:           Gift med Tor, fyra barn och två bonusbarn
Utbildning:   Fil kand från Uppsala Universitet
Bakgrund:     Många år som HR-chef varav de senaste sex inom Swedbank
Intressen:      Familjen, resa och motion
Övrigt:          Inte släkt med Sten Dunér, vd för Länsförsäkringar AB

För ytterligare information kontakta:

Sören Westin, vice vd, Länsförsäkringar AB
Telefon: 08 – 588 41425

Carin Dunér
Telefon: 070 – 607 9245

Bokmärk och dela