Swish – ny tjänst för mobila betalningar

Sveriges sex största banker ska tillsammans lansera mobilbetalningstjänsten Swish. Allt du behöver för att skaffa Swish är en smartphone och att vara internetbankskund hos antingen Länsförsäkringar, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Swedbank och Sparbankerna eller SEB.

Tjänsten kräver även att användaren har installerat Mobilt BankId. I första läget är tjänsten främst tänkt att användas av privatpersoner som vill genomföra transaktioner mellan varandra. Pengarna finns på mottagarens konto bara några sekunder senare. Tjänsten lanseras under hösten i år men man utesluter inte att Swish även ska kunna användas för betalningar i butik framöver.

Swish är resultatet av att Sveriges största banker har en gemensam vilja att förenkla för konsumenten. Samarbetet kring Swish är unikt och med en tydlig ambition att utveckla framtidens sätt att betala – enkelt, säkert och direkt. Med Swish gör vi det enklare att betala utan att kompromissa med säkerhet.

https://www.getswish.com/

Bokmärk och dela