Länsförsäkringar tar nästa steg i tjänstepensionssatsningen och introducerar fler sparalternativ

Dokument

wkr0006.pdf

Länsförsäkringar introducerar nya sparalternativ för att möta behovet hos de kunder som vill ha en bekväm lösning och inte vill tänka på att ändra i sitt sparande under spartiden. Erbjudandet riktar sig i första hand till företag.

– Vi tar in tre nya fonder och det blir även möjligt att börja spara i den nya garantiförvaltning som vi arbetat fram. På så sätt erbjuder vi fler alternativ för de som vill ha bekväma och trygga lösningar. Nu har vi ett komplett erbjudande som passar olika behov och vi är på så sätt ett steg närmare vårt mål att bli företagarnas bästa pensionspartner, säger Gunilla Forsmark Karlsson, vd för Länsförsäkringar Fondliv.

Länsförsäkringars utbud av externa fonder kompletteras med Global Absolute Return Strategies, GARS, från Standard Life Investments, hedgefonden Lynx Dynamic från Brummer & Partners och räntefonden Enter Return från Enter Fonders.

– Vi har prioriterat att hitta fonder, som gör att vi har förvaltningsalternativ som ersätter traditionell förvaltning eftersom vi inte längre erbjuder det till nya kunder. Vi är nöjda med att ha funnit den aktivt förvaltade fonden, GARS, som placerar brett över hela världen i aktier, räntor och fastigheter. Vi tycker att den är ett bra alternativ för dem som sparar långsiktigt och vill slippa att byta fonder, säger Mats Wester, chef för Affär i Länsförsäkringar Fondliv.

Om Länsförsäkringars nya garantiförvaltning

Garantiförvaltningen är tillgänglig i tjänstepensionslösningen Friplan. Garantin innebär ”pengarna-tillbaka” vid utbetalningstidpunkten om kunden sparar i minst 10 år. Det innebär att kunden är garanterad att få tillbaka minst de inbetalningar som gått till sparandet. Utöver garantin finns möjlighet till ytterligare avkastning.

För ytterligare information kontakta:

Gunilla Forsmark Karlsson, vd Länsförsäkringar Fondliv
Telefon: 070-56 36063

Mats Wester, sparexpert och chef för Affär på Länsförsäkringar Fondliv
Telefon: 08-588 410 21

Länsförsäkringars pressjour
Telefon: 08-588 418 50

Bokmärk och dela