Länsförsäkringar lanserar kort med chip för ungdomar

Länsförsäkringar lanserar idag ett förbättrat ungdomskonto med kort för ungdomar i åldern 12 till 17 år. Med kortet kan de betala i butik och på internet samt ta ut kontanter. Färsk statistik visar samtidigt att ungdomar med kort i Länsförsäkringar bank idag gör 70 procent fler betalningar med kort än för fyra år sedan. Detta medan antalet uttag ur bankomater successivt minskat under samma period.

Ungdomarna får med det nya ungdomskontot tillgång till internettjänster, telefonbanken samt mobila tjänster och de kan också öppna Sparkonto och göra överföringar mellan sina egna konton. Har de en Iphone eller Android telefon kan de dessutom ladda ned Länsförsäkringars app där de enkelt kan hålla koll på sina inköp och saldo.

– Ungdomar använder Internet allt mer och det är självklart att de även ska kunna göra sina bankärenden och köp där, säger Rikard Josefson, vd för Länsförsäkringar Bank. Vi har tagit fram ett kort som tar vara på de möjligheter som finns med moderna kort som har chip. Det kan därför användas för alla köp, både i butik och på Internet. Du kan boka och betala din biobiljett på nätet för att sedan hämta ut den i biomaten på biografen.

Statistiken från Länsförsäkringar visar att användningen av kort ökar bland ungdomar, framförallt bland dem i åldern 14 till 15 år.

– Statistiken kan indikera att kontantanvändningen minskar även bland ungdomar. Genom att använda kortet som är kopplat till internetbanken får både barn och föräldrar bättre kontroll över hur pengarna används. Det är också ett bra sätt att tidigt få kunskap om den egna ekonomin. Och ungdomarna slipper samtidigt att gå omkring med kontanter i fickan, fortsätter Rikard Josefson.

Länsförsäkringar lägger också stor tyngd på tryggheten med kortet som har en funktion som gör att man enkelt själv kan spärra kortet för användning utomlands. Det ingår också en kostnadsfri reseförsäkring när man betalar minst 75 procent av resan med sitt kort.

Ungdomar från 16 år kan dessutom välja till plustjänster, så att de exempelvis kan betala räkningar och föra över pengar till andra personers konton.

Länsförsäkringar tar inte ut någon årsavgift och alla uttag i uttagsautomater är kostnadsfria.

För ytterligare information kontakta:
Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank, 08 – 588 410 75
Länsförsäkringars pressjour, 08-588 418 50

Bokmärk och dela