Gunilla Forsmark Karlsson har utsetts till ny vd för Länsförsäkringar Fondliv

Bilder

Gunilla Forsmark Karlsson

Dokument

wkr0005.pdf

Gunilla Forsmark Karlsson har utsetts till ny vd för Länsförsäkringar Fondliv, som blir nytt dotterbolag till Länsförsäkringar AB i och med förvärvet av bolaget från Länsförsäkringar Liv. Gunilla är för närvarande Utvecklingschef i Länsförsäkringar AB.

 

–  Gunillas fokus är lönsamhet så att vi får avkastning på Länsförsäkringars största investering, vilket köpet av fondlivbolaget utgör. Det kräver de bästa processerna för att sätta press på kostnader och effektiv distribution i alla försäljningsled. Den tredje uppgiften är att säkerställa att vi har Sveriges bästa fondsortiment och ge kunderna bra avkastning på sitt sparande, säger Sten Dunér, vd Länsförsäkringar AB.

–  40 procent av vår pensionsförsäljning är mäklad och den utvecklingen kommer att förstärkas. Gunilla bakgrund som före detta vd för vårt mäklarservicebolag är viktig för det arbete som krävs för att utveckla mäklarrelationerna. Gunillas uppdrag är också en viktig del i satsningen på att ge våra företagskunder helheten med försäkring och bank, avslutar Sten Dunér.

–  Ett fondsortiment med bra avkastning och låga avgifter, utvecklade och fortsatt goda relationer med mäklarna samt tillväxt på Stockholmsmarkanden är tre faktorer som krävs för framgång. Den fjärde framgångsfaktorn är att vara nära kunderna hela tiden och ge bra rådgivning under hela sparperioden. Dessa fyra faktorer ska vi kombinera med ökad proaktivitet och synlighet, säger Gunilla Forsmark Karlsson.

Gunilla tillträder sin befattning omgående. Johan Nyman har utsetts till tillförordnad chef för Utvecklingsenheten.

Visitkort för Gunilla Forsmark Karlsson
Född: 1958
Familj: Gift, tre vuxna barn.
Bor: Villa på Lidingö utanför Stockholm
Intressen: Träning, båtliv och att umgås med familj och vänner
Tidigare erfarenhet: Vice vd Länsförsäkringar Bank, vd Skandiabanken, vd Länsförsäkringar Mäklarservice, div. ledande befattningar inom SEB, bland annat v vd SB Bolån
Nuvarande erfarenhet: Chef Utvecklingsenheten Länsförsäkringar AB
Aktuell: Tillträder som vd för Länsförsäkringar Fondliv

För ytterligare information kontakta:

Sten Dunér, vd Länsförsäkringar AB
Telefon: 08-588 400 00

Gunilla Forsmark Karlsson, tillträdande vd Länsförsäkringar Fondliv
Telefon: 08-588 419 26

Länsförsäkringars pressjour
Telefon: 08-588 418 50

Bokmärk och dela