Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bankkunder på privatmarknaden med högst betyg någonsin

Bilder

Rikard Josefson

Dokument

wkr0005.pdf

För sjunde gången på åtta år har Länsförsäkringar landets mest nöjda bankkunder på privatmarknaden. I år skriver Länsförsäkringar dessutom historia med det högsta branschresultatet bland banker någonsin, ett index på över 80. Det visar årets undersökning från Svenskt Kvalitetsindex (SKI) som presenteras idag.

Länsförsäkringar är den rikstäckande bank som är först med att nå ett kundnöjdhetsbetyg på över 80. Värt att notera är att Länsförsäkringar dessutom har haft det högsta betyget bland bankkunder på privatmarknaden sedan 2007.

Frågor till Rikard Josefson, vd för Länsförsäkringar Bank:

Rikard Josefson, vad ligger bakom att Länsförsäkringar återigen har landets mest nöjda bankkunder på privatmarknaden?

– Flera faktorer. Länsförsäkringsgruppen har under lång tid byggt en helt unikt stark plattform och ett starkt varumärke. Det är genom styrkan i länsförsäkringsbolagens sakförsäkringsverksamhet vi tillsammans bygger banken. Bilden av Länsförsäkringar är positiv hos många genom att vi är så duktiga på försäkring. Det är delvis genom att vara bäst på försäkring som vi nu också får så goda omdömen bland bankkunderna. Samtidigt har vi ett mycket starkt bankerbjudande som vi hela tiden vidareutvecklar.

Att bank, försäkring och fastighetsförmedling hänger ihop hos Länsförsäkringar– påverkar det kundernas höga betyg till banken?

– I allra högsta grad. Kunderna uppskattar att vi tar hand om helheten. Jag tror att vi får en stor uppskattning bland kunder som kan skapa sig en enkel och trygg vardag genom ett stabilt bolag som de litar på.

Länsförsäkringar inte bara behåller förstaplatsen – avståndet blir längre till konkurrenterna. Kommentar.

– En viktig del är att vi i dessa orostider står för värden som människor uppskattar. Vi är trygga, långsiktiga och dessutom kundägda. Vi ser i undersökningen att vi får riktigt höga värden för såväl prisvärdhet som service. Och vi utvecklar kontinuerligt vårt erbjudande.

Läs mer om årets SKI-undersökning för bankerna här:
www.kvalitetsindex.se

För ytterligare information kontakta:

Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank
Telefon: 08-588 410 75

Länsförsäkringars pressjour: 08-588 418 50

Bokmärk och dela