Länsförsäkringar Liv sänker återbäringsräntan till 1 procent

Dokument

wkr0005.pdf

Per den 1 september sänker vi återbäringsräntan från 5 procent före skatt och avgifter till 1 procent.

– På grund av den finansiella oron har vi successivt under året dragit ner på risken i våra placeringar för att försvara våra nyckeltal. Sänkningen av återbäringsräntan är ytterligare en försiktighetsåtgärd i den osäkra finansmarknad vi befinner oss i, säger Jörgen Svensson, vd för Länsförsäkringar Liv.

Med en lägre riskprofil är det naturligt att vi får en lägre förväntad avkastning. Eftersom avkastningen inte kan vara betydligt lägre än återbäringsräntan under någon längre period är det naturligt att sänka återbäringsräntan så att vi får en bättre balans jämfört med vår förväntade avkastning.

Så påverkas kundernas sparande

– Med 1 procents återbäringsränta resten av året blir vår genomsnittliga återbäringsränta 4,2 procent för 2011. Genom att sänka räntan får vi bättre möjligheter att stärka vår konsolidering, vilket i sin tur ökar vår förmåga att återigen höja återbäringsräntan, säger Jörgen Svensson.

Vi har fortfarande historiskt sett en konkurrenskraftig genomsnittlig återbäringsränta.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Jörgen Svensson, vd Länsförsäkringar Liv, telefon 08-588 406 08

Christer Baldhagen, Kommunikationsdirektör, Länsförsäkringar AB, telefon 08-588 415 01

Länsförsäkringars pressjour: 08-588 418 50

Bokmärk och dela