Mats Ericsson blir ny vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Dokument

wkr0005.pdf

Mats Ericsson har utsetts till ny vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling och lämnar därmed uppdraget som vd för Länsförsäkringar Bank. Mats Ericsson tillträder den 1 mars och ersätter Nils-Erik Jidemo.

– Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har på några få år växt enormt och är idag Sveriges tredje största fastighetsmäklare, säger Anders Östryd, styrelseordförande i Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Nils-Erik Jidemo har bidragit stort till denna fantastiska utveckling. Vi är den enda aktör som kan erbjuda helheten för en trygg bostadsaffär samlad på ett ställe. Nu tar vi nästa steg i vår utveckling och ska ytterligare integrera fastighetsförmedling i Länsförsäkringars övriga verksamhet och erbjudande. Vi behöver till denna fas en vd med kunskap och erfarenhet från Länsförsäkringar både lokalt och nationellt. Mats Ericsson har denna erfarenhet från 15 år som vd för dels Länsförsäkringar Halland, dels Länsförsäkringar Bank.

– Uppdraget till Mats är att driva fortsatt tillväxt för att nå en marknadsledande position, bland annat genom att utveckla de interna relationerna mellan fastighetsförmedlingen och Länsförsäkringars övriga verksamhet. På så sätt kan vi ytterligare bygga ihop våra erbjudanden till både köpare och säljare av fastigheter, fortsätter Anders Östryd.

– Självfallet gick det inte att tacka nej till detta tydliga uppdrag, säger Mats Ericsson. Länsförsäkringar försäkrar mer än vart tredje hushåll och har Sveriges starkaste finansiella varumärke. Nu siktar vi på att bli marknadsledande även inom fastighetsförmedling. Och jag vågar påstå att ingen på marknaden har ett lika attraktivt erbjudande till kunderna som vi har.

– Det har varit fantastiskt roligt och utmanande att ansvara för Länsförsäkringars satsning på fastighetsförmedling. Det har gått fortare än vad vi hoppats och resultaten talar sitt tydliga språk. Jag övergår nu till egen verksamhet och kommer att arbeta som konsult inom det som ligger mig närmast vilket är affärsutveckling i och kring fastighetsförmedling och helst inom Länsförsäkringar. Ett första samarbete kommer att ske med Länsförsäkringar Skåne, säger Nils-Erik Jidemo.

 

För ytterligare information, kontakta:

Anders Östryd, styrelseordförande Länsförsäkringar Fastighetsförmedling,

+ 46 70 954 35 00

Mats Ericsson, tillträdande vd Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, + 46 73 964 09 63

Christer Baldhagen, kommunikationsdirektör Länsförsäkringar AB, + 46 70  579 70 66

Bokmärk och dela