50 000 kronor till ung entreprenör

Lantbruket förändras och utvidgas med nya verksamheter, inte minst tack vare yngre förmågor. För att stödja och uppmuntra unga landsbygdsentreprenörer har Länsförsäkringar instiftat ett nytt pris, Ung Växtkraft.

Företagaren ska ha sitt säte på landsbygden och kännetecknas av entreprenörskap, utveckling och nyskapande.

– Det är viktigt att uppmuntra unga som vill satsa på landsbygden, säger Carl Henrik Ohlsson, vd på Länsförsäkringar Skaraborg. Vi vill att företagandet på landsbygden utvecklas, och därför är det viktigt att stödja de som kommer med nya idéer.

Priset på 50 000 kronor kan användas till vidareutveckling av sitt företagande, till exempel för studieresa eller annan kompetensutveckling. Juryn består av personer från Länsförsäkringar och LRF Ungdomen som också står bakom priset.

Vem som helst kan nominera någon de tycker ska ha priset. Sista dag för nominering är den 31 januari 2011. Nominera på lansforsakringar.se/lantbruk.

För ytterligare information kontakta:
Carl Henrik Ohlsson, vd Länsförsäkringar Skaraborg och ordf i juryn för Ung Växtkraft
Telefon: 0708-71 70 70

Presskontakt Länsförsäkringar
Telefon: 08-588 418 50

Bokmärk och dela