Tua Holgersson blir ny vd för Länsförsäkringar Gävleborg

Tua Holgersson har utsetts till ny vd för Länsförsäkringar Gävleborg. Hon kommer från Skandia, där hon är affärschef för Skandia Liv. Tua har arbetat inom Skandia i drygt 20 år och under lång tid haft ledande befattningar inom bank, liv och sak.

– Jag är både glad och stolt över att presentera Tua som vår nya vd, säger Kjell Stafström, styrelseordförande i Länsförsäkringar Gävleborg. Tuas uppdrag är tydligt och strategiskt: Vi ska ta fram hur framtidens erbjudande, distribution och marknadskommunikation inom trygghet, sparande och placering ska se ut för att attrahera befintliga och nya kunder. Vi ska fortsätta växa och ser stora möjligheter, framför allt inom bank som nu ska bli en ännu tydligare del av vårt erbjudande. Tua är som klippt och skuren för att leda detta arbete.

– Det här ska bli jättekul och utmanande. Jag ser Länsförsäkringar som det mest intressanta bolaget på den svenska bank- och försäkringsmarknaden, med det breda utbudet av såväl sakförsäkring, sparprodukter och bank. Dessutom med ett genuint starkt varumärke med hög kundnöjdhet och en stark lokal förankring. Att arbetet har sin bas i Gävle är naturligtvis ett plus, i och med att jag bor här med min familj och har arbetat mycket i Gästrikland och Hälsingland, säger Tua Holgersson.

Tua tillträder under våren 2011 och efterträder då Birger Lövgren som sedan i september är vd för Agria Djurförsäkring, Länsförsäkringars specialistbolag för djur- och grödaförsäkring. Maria Bast, ekonomichef i Länsförsäkringar Gävleborg, är tillförordnad vd tills Tua tillträder. 

För ytterligare information kontakta:

Kjell Stafström, styrelseordförande i Länsförsäkringar Gävleborg, tel: 070-590 39 34

Tua Holgersson, tillträdande vd i Länsförsäkringar Gävleborg, tel: 070-566 04 50

Bokmärk och dela