Nya toppfonder från East Capital och Aktie-Ansvar

Länsförsäkringar lanserar tre nya fonder i fondutbudet. Det tre fonderna är East Capital Östeuropafond, East Capital Rysslandsfond och en helt nystartad hedgefond från Aktie-Ansvar som heter Graal Total.

– Nu kompletterar vi vårt utbud med nya attraktiva fonder. Samtidigt fasar vi ut två andra fonder från utbudet eftersom vår löpande uppföljning visar att de inte längre lever upp till våra krav. I och med förändringarna upprätthåller vi ett brett fondutbud med bra fonder som passar olika smakriktningar, säger Mats Wester, placeringsexpert på Länsförsäkringar.

Förvaltaren East Capital fokuserar på placeringar i Östeuropa. East Capital Östeuropafond och East Capital Rysslandsfond har hittills presterat mycket bra resultat och har båda fyra stjärnor hos Morningstar.

Graal Total är en ny hedgefond som förvaltas av Aktie-ansvar. Aktie-Ansvar förvaltar sedan tidigare framgångsrikt hedgefonden Graal.

Samtidigt som de nya fonderna tagits in har två fonder fasats ut ur fondsortimentet. De är BNP Paribas Europe Emerging (fd Fortis) och Catella Europa Hedge. Fonderna i Länsförsäkringars fondutbud utvärderas löpande och systematiskt enligt en fastställd utvärderingsprocess. De fonder som inte lever upp till våra krav tas bort ur fondutbudet och kunderna får möjlighet att välja en bättre fond.

För mer information, kontakta:

Mats Wester, placeringsexpert Länsförsäkringar, 0739-64 10 21

Bokmärk och dela