Länsförsäkringar Norrbotten ny huvudsponsor för Plannja Basket

Sveriges mest framgångsrika basketförening byter namn till LF Basket Norrbotten. Det är resultatet av att Länsförsäkringar Norrbotten tar över som ny huvudsponsor efter Plannja AB, som dock kommer att ha ett fortsatt engagemang i föreningen som officiell sponsor.

Länsförsäkringar Norrbottens samarbete med basketföreningen är långsiktigt och löper över tio år. Genom detta skapas förutsättningar för att fortsätta bedriva elitbasket på toppnivå och med en stark förankring till idrotten i kommunen och länet.

– Det är med stolthet och ödmjukhet vi nu inleder ett fördjupat samarbete med länets högpresterande basketklubb, säger Kjell Lindfors vd i Länsförsäkringar Norrbotten. Som ett Norrbottensföretag spelar vi på samma spelplan som basketklubben. Vi tycker att det finns goda förutsättningar för ett lyckat samarbete när båda parter är lokala och väl förankrade i länet. Från vår sida hoppas vi att kunna bidra med ett lokalt engagemang och långsiktig stabilitet och på så sätt bidra till fortsatta idrottsliga framgångar.

Plannja Basket räknas som den framgångsrikaste basketföreningen i Sverige sedan mitten av 90-talet. Sedan det första SM-guldet 1997  har ytterligare sex bärgats: 1999, 2000, 2002, 2004, 2006 och 2007.

– Från föreningens sida är vi mycket nöjda med det mångåriga samarbete vi haft med Plannja som bland annat resulterat i sju SM-guld, säger Roland Marklund, ordförande Plannja Basket. Att Plannja AB blir kvar som sponsor är vi mycket glada för. Det nya samarbetet med Länsförsäkringar Norrbotten ger oss möjlighet att satsa långsiktigt och är en trygghet för alla i föreningen och vi ser mycket ljust på framtiden.

För ytterligare information, kontakta:

Kjell Lindfors, vd Länsförsäkringar Norrbotten, 070-577 25 61

Roland Marklund, ordförande Plannja Basket, 070-349 29 89

Lars Mosesson, klubbdirektör Plannja Basket, 070-552 37 77

Bokmärk och dela