Motorcykelförsäkring utökas med maskinskadeförsäkring

Från och med den 1 januari ersätter Länsförsäkringars motorcykelförsäkring även maskinskador. Det innebär att den förbättrade försäkringen efter årsskiftet ersätter till exempel skador på bromssystemet och där ingår bland annat ABS-bromsar. Med det hoppas Länsförsäkringar bidra till en minskning av antalet svåra olyckor.

– ABS-bromsar på motorcyklar är en stor fråga just nu eftersom de ökar trafiksäkerheten avsevärt, säger Patricia Seidel Garpedal, produktchef Motor på Länsförsäkringar. Studier har visat att de här bromsarna minskar antalet svåra och dödliga olyckor och att personskadorna inte heller blir lika omfattande. Tyvärr kan det vara dyrt att laga dem och därför hoppas vi att en förbättrad försäkring kan få fler att välja motorcyklar med ABS-bromsar.

Den förbättrade försäkringen gäller för tvåhjuliga motorcyklar som är högst fem år gamla eller som har körts längst 50 000 kilometer.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Patricia Seidel Garpedal, Produktchef Motor, Länsförsäkringar AB
Telefon: 073-96 415 69
E-post: patricia.seidel-garpedal@lansforsakringar.se

Länsförsäkringars pressjour
Telefon: 08-588 418 50

Länsförsäkringar är Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Kunderna i vart och ett av landets län äger sitt lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. 24 länsförsäkringsbolag samverkar genom det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB, som bedriver utveckling och service inom bank, liv-, sak- och djurförsäkring. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. Samtliga bolag inom länsförsäkringsgruppen är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Bokmärk och dela