Pensionskunderna i Länsförsäkringar får återbäringsräntan höjd till 5 procent

De närmare 800 000 kunder som pensionssparar med traditionell förvaltning hos Länsförsäkringar får från och med den 1 november sin återbäringsränta höjd från 0 till 5 procent, före skatt och avgifter.

Konsolideringen i Länsförsäkringar Liv uppgår till 106 procent, vilket innebär att tillgångarna är 6 procentenheter större än garanterade åtaganden och preliminärt fördelad återbäring.

– Vår policy säger att vid en viss konsolideringsgrad ska återbäringsräntan höjas. Vår försiktiga strategi under finanskrisen har skapat nuvarande starka konsolidering och därför ska kundernas återbäringsränta nu höjas, säger Jörgen Svensson, VD i Länsförsäkringar Liv.

För ytterligare information, kontakta

Jörgen Svensson, vd Länsförsäkringar Liv, 073 964 06 08
Christer Baldhagen, kommunikationsdirektör Länsförsäkringar AB, 070 579 70 66

Länsförsäkringar är Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Kunderna i vart och ett av landets län äger sitt lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. 24 länsförsäkringsbolag samverkar genom det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB, som bedriver utveckling och service inom bank, liv-, sak- och djurförsäkring. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. Samtliga bolag inom länsförsäkringsgruppen är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Taggar

Bokmärk och dela