Länsförsäkringar både Årets Livförsäkringsbolag och Årets Sakförsäkringsbolag

Länsförsäkringar får högst betyg i branschen, både när det gäller livförsäkring och sakförsäkring. Det visar Finansbarometern, en oberoende och årlig undersökning från tidningen Affärsvärlden, där vd:ar, ekonomi- och finansdirektörer i svenska företag betygssätter branschens aktörer.

– Länsförsäkringar Liv får betyget 4 av 5 vilket ger oss en klar förstaplats bland svenska livförsäkringsbolag. Inom Länsförsäkringar arbetar vi ständigt med att förbättra våra produkter och skapa så hög avkastning som möjligt på pensionsspararnas pengar, säger Jörgen Svensson, vd Länsförsäkringar Liv.

När det gäller sakförsäkring är betyget ännu högre, 4,1 av 5. Länsförsäkringar hamnar högst i varje delkategori: anpassning till företagets verksamhet, pris, utbud samt service och bemötande.

– Vi får utmärkelsen för sjätte året i rad och det visar att våra kunder gillar det vi levererar. De vill att vi ska finnas nära dem, på den lokala hemmaplanen, med försäljning, skadereglering och ett aktivt skadeförebyggande arbete. Våra konkurrenskraftiga priser bidrar också till att vi hamnar i topp, säger Hans Benndorf, vd Länsförsäkringar Stockholm.

För ytterligare information kontakta:

Jörgen Svensson, vd Länsförsäkringar Liv
08-588 406 08, 073-96 406 08

Hans Benndorf, vd Länsförsäkringar Stockholm
08-562 833 87, 073-96 833 87

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99, 073-96 414 99

Länsförsäkringar är Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Kunderna i vart och ett av landets län äger sitt lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. 24 länsförsäkringsbolag samverkar genom det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB, som bedriver utveckling och service inom bank, liv-, sak- och djurförsäkring. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. Samtliga bolag inom länsförsäkringsgruppen är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Bokmärk och dela