Varannan svensk tror att lantbrukare blir ett framtidsyrke

Halva befolkningen anser att lantbrukare är eller kommer att bli ett framtidsyrke. Det är framförallt män och personer med lite högre inkomster som tror att lantbruksyrket går en ljus tid till mötes. Det visar en ny undersökning som Länsförsäkringar genomfört.

– Jag hoppas verkligen att utvecklingen går åt detta håll. Sverige behöver fler lantbrukare och en levande landsbygd. Dagens lantbrukare måste vara en aktiv företagare med goda kunskaper om sin produktion – allt från växtodling och djuruppfödning till ekonomi och bokföring. Det är ett är fritt och omväxlande yrke samtidigt som det kräver ett stort engagemang, säger Carl Henrik Ohlsson, VD Länsförsäkringar Skaraborg.

Är eller kommer lantbruk att vara ett framtidsyrke för Sverige (i procent)?

Alla/Män/Kvinnor

Ja, absolut 18/22/14
Ja, kanske 37/37/38
Nej, troligen inte 40/36/43
Nej, absolut inte 3/3/2
Ingen uppfattning 3/2/3

Om undersökningen
Totalt har 13 193 personer i åldrarna 16-69 år intervjuats per telefon. Intervjuerna har ägt rum under perioden 26 juni till 26 juli 2007 och är genomförda av Hermelin Group på uppdrag av Länsförsäkringar.

För ytterligare information kontakta:

Carl Henrik Ohlsson
VD Länsförsäkringar Skaraborg
0500-777 070
070-87 170 70

Dag Rosander,
Presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99

Länsförsäkringar är Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Kunderna i vart och ett av landets län äger sitt lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. 24 länsförsäkringsbolag äger i sin tur och tillsammans utvecklingsbolaget Länsförsäkringar AB, där Agria Djurförsäkring ingår. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. Samtliga bolag inom länsförsäkringsgruppen är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Bokmärk och dela