Fem nya högklassiga fonder vässar erbjudandet

Länsförsäkringars sortiment för fondförsäkring förstärks nu med fem nya aktiefonder – tre tillväxtmarknadsfonder, en USA-fond och en globalfond. Tre av dem hämtas från fondförvaltaren BlackRock Merrill Lynch som är en ny samarbetspartner för Länsförsäkringar.

– BlackRock Merrill Lynch är en av världens största och mest välmeriterade förvaltare. Vi har valt ut tre intressanta fonder som förstärker vårt erbjudande, bland annat inom områdena Östeuropa och Latinamerika, säger Mats Wester som är ansvarig för Länsförsäkringars fondsortiment för fondförsäkring.

Och fondförvaltaren BlackRock Merrill Lynch ger tummen upp för Länsförsäkringars val av fonder.

– Vi är glada över att Länsförsäkringar har valt att ta in just dessa fonder i sitt sortiment. De har bra rating hos ratinginstituten och vi hoppas att Länsförsäkringars fondförsäkringskunder ska tycka att fonderna är intressanta, säger Peter Leane, Managing Director och ansvarig för BlackRock Merrill Lynchs nordiska verksamhet.

Samtidigt utökas Länsförsäkringars utbud med ytterligare en fond vardera från fondförvaltarna Fidelity och FIM, som Länsförsäkringar samarbetar med sedan tidigare. Även de fonderna har mycket bra rating, möter efterfrågan från kunderna samt uppfyller Länsförsäkringars kvalitetskrav.

– Målet är att ha Sveriges vassaste fondutbud för dem som sparar i fondförsäkring. Vår filosofi är att förenkla och hjälpa kunderna. Ett överskådligt utbud underlättar för våra kunder att göra rationella val, vilket ökar möjligheten till bra avkastning, säger Mats Wester.

De nya fonderna är: BlackRock/Merrill Lynch MLIIF Emerging Europe, BlackRock/Merrill Lynch MLIIF Latin America, BlackRock/Merrill Lynch MLIIF US Flexible Equity, Fidelity EMEA och FIM Mondo. Fonderna är tillgängliga med start den 1 november 2007.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mats Wester, ansvarig för Länsförsäkringars fondsortiment för fondförsäkring
08-588 410 21, 073-964 10 21
mats.wester@lansforsakringar.se

Tomas Bristedt, ansvarig för BlackRock Merrill Lynch i Stockholm
08-611 88 30, 0709-522 860
tomas.bristedt@blackrock.com

Länsförsäkringar är Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Kunderna i vart och ett av landets län äger sitt lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. 24 länsförsäkringsbolag äger i sin tur och tillsammans utvecklingsbolaget Länsförsäkringar AB, där Agria Djurförsäkring ingår. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. Samtliga bolag inom länsförsäkringsgruppen är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Bokmärk och dela