Avtalspension vanligaste förmånen på jobbet

Avtalspension vanligaste förmånen på jobbet

En undersökning från Länsförsäkringar visar att drygt fyra av tio småföretag erbjuder alla sina anställda avtalspension. En av tre småföretagare erbjuder sjukvårdsförsäkring till alla anställda medan det däremot är ganska ovanligt att erbjuda alla extra pensionsförsäkring.

Avtalspension för samtliga anställda finns på 42 procent av de svenska småföretagen. 34 procent av småföretagarna erbjuder sina anställda sjukvårdsförsäkring och 12 procent erbjuder extra pensionsförsäkring.

– Att fyra av tio företag erbjuder alla sina anställda avtalspension är naturligtvis bra. Men tre av tio företagare erbjuder inte alls den förmånen. Avtalspensionen är ett viktigt tillskott i ekonomin när det är dags för pension, säger Mats Olausson, Länsförsäkringar.

I företag med 5-10 anställda är man generellt bättre på att ge förmåner till samtliga medarbetare, medan de större företagen i undersökningen oftare ger förmåner endast till nyckelpersoner.

Fråga: Till vilka av dina anställda har ditt företag ordnat något av följande:

Avtalspension: Till samtliga: 42 %, Till nyckelpersoner: 28 %
Sjukvårdsförsäkring: Till samtliga: 34 %, Till nyckelpersoner: 26 %
Extra pensionsförsäkring: Till samtliga: 12 %, Till nyckelpersoner: 39 %

Om undersökningen:
Totalt har 1300 VD:ar eller ägare intervjuats av Norstat Sverige på uppdrag av Länsförsäkringar. Undersökningen är genomförd bland företag med 5-49 anställda. Resultatet är uppdelat på fyra regioner: norr, öst, väst och syd.

För ytterligare information, kontakta:
Mats Olausson, företagsmarknadschef Länsförsäkringar Uppsala
070-63 907 71

Sofia Edlund, pressekreterare
Mobil: 073-964 15 47
sofia.edlund@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Kunderna i vart och ett av landets län äger sitt lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. 24 länsförsäkringsbolag äger i sin tur och tillsammans utvecklingsbolaget Länsförsäkringar AB, där Agria Djurförsäkring ingår. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. Samtliga bolag inom länsförsäkringsgruppen är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Bokmärk och dela