Moody’s ger Länsförsäkringar Hypoteks säkerställda obligationer (P) Aaa

Moody’s ger Länsförsäkringar Hypoteks säkerställda obligationer (P) Aaa

Länsförsäkringar Hypoteks säkerställda obligationer får det preliminära kreditbetyget (P) Aaa. Det meddelade Moody’s Investor Service den 29 maj.

– Nu har vi fått det högsta möjliga kreditbetyget. Vi har därmed nått vårt ratingmål och kan börja emittera säkerställda obligationer som planerat. Det stärker vår konkurrenskraft ytterligare och det ger oss kraft att fortsätta utmana genom att ge kunderna bra service, bra priser och bra villkor. Genom detta kan vi även erbjuda fler investerare ett mycket intressant placeringsalternativ, säger Anders Borgcrantz, Vd Länsförsäkringar Hypotek.

Länsförsäkringar Hypotek är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar Bank.

För ytterligare information kontakta:

Anders Borgcrantz, 08-588 412 51
Vd Länsförsäkringar Hypotek AB 073- 96 412 51

Göran Laurén, 08-588 410 73
Vice Vd Länsförsäkringar Hypotek AB 073-96 410 73

Dag Rosander, 08-588 414 99
Presschef Länsförsäkringar AB 073-96 414 99

Länsförsäkringar är Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Kunderna i vart och ett av landets län äger sitt lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. 24 länsförsäkringsbolag äger i sin tur och tillsammans utvecklingsbolaget Länsförsäkringar AB, där Agria Djurförsäkring ingår. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. Samtliga bolag inom länsförsäkringsgruppen är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Bokmärk och dela