Henrietta Hansson ny VD för Agria Djurförsäkring

Henrietta Hansson ny VD för Agria Djurförsäkring

Henrietta Hansson har utsetts till ny VD för Agria Djurförsäkring och tillträder den 1 september. Henrietta är f n chef för IT Center inom Länsförsäkringar AB.

– Jag är jätteglad över att kunna presentera Henrietta som ny VD för Agria. Det är också glädjande att det blir en internrekrytering, vilket visar att vi har väldigt duktiga chefer inom länsförsäkringsgruppen. Hon har gjort ett utmärkt jobb som chef för IT Center och är en omvittnad duktig ledare och har också ett stort djurintresse. Med Henrietta som VD är jag övertygad om att våra framgångar på svensk djurförsäkringsmarknad fortsätter. En annan viktig uppgift är att öka Agrias administrativa integration med Länsförsäkringar AB och övriga länsförsäkringsgruppen, säger Tommy Persson, VD Länsförsäkringar AB.

– Jag är otroligt glad att få jobba med mitt stora intresse, djur. Jag fick min första häst som 13-åring. Även om jag inte längre har egen häst har jag fortsatt med ridningen. Förutom hästar som intresse har jag även egen hund, en strävhårig tax, Dennis. Det ska bli oerhört spännande att få vara med och leda ett så framgångsrikt och välkänt bolag som Agria, säger Henrietta Hansson.

Henrietta är född 1964 och uppväxt i Småland. Hon anställdes 1999 i Länsförsäkringar Liv som IT-projektledare och blev sedan IT-chef. I mars 2006 tillträdde hon som chef för IT Center.

Carin Göransson, IT-strateg inom Länsförsäkringar Liv, ersätter Henrietta Hansson som chef för IT Center.

Nyckeltal Agria 2006

Premieintäkt efter avgiven återförsäkring 948,5 Mkr
Resultat före dispositioner och skatt 121,5 Mkr
Försäkringsrörelsens tekniska resultat 45,2 Mkr
Konsolideringsgrad 89 procent
Driftskostnadsprocent 29,6 procent
Totalkostnadsprocent 96,0 procent

För ytterligare information kontakta:

Tommy Persson, VD Länsförsäkringar AB
08-588 400 00

Henrietta Hansson, chef IT Center
08-588 408 07
073-96 408 07

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99

Länsförsäkringar är Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Kunderna i vart och ett av landets län äger sitt lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. 24 länsförsäkringsbolag äger i sin tur och tillsammans utvecklingsbolaget Länsförsäkringar AB, där Agria Djurförsäkring ingår. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. Samtliga bolag inom länsförsäkringsgruppen är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Bokmärk och dela