Länsförsäkringar lanserar global sjukvårdsförsäkring för utlandsarbetare

Länsförsäkringar lanserar global sjukvårdsförsäkring för utlandsarbetare

Personer som arbetar utomlands kan sällan använda den sjukvårdsförsäkring de har i hemlandet. Den nya försäkringen gäller för alla medarbetare som är stationerade utomlands – oavsett nationalitet och var de arbetar.

Det är genom Eureko, ett av Europas ledande försäkringsbolag, som Länsförskringar erbjuder sjukvårdsförsäkringen XHI, Expatriate Health Insurance, till utlandsstationerad personal.

– En utlandsstationerad person som byter uppdrag och flyttar till ett annat land behöver inte längre byta sjukvårdsförsäkring. Med XHI får man en försäkring som gäller över hela världen på ett enkelt sätt, säger Gunnel Blomberg, chef för affärsområde Hälsa på Länsförsäkringar AB.

Medarbetare och arbetsgivare kan välja mellan tre olika nivåer av försäkringsskydd beroende på behov: ”Excellent”, ”Comfort” eller ”Standard”. Försäkringen kan tecknas på Internet där även skadeanmälan och uppdatering av personliga uppgifter kan göras

Genom EuroCross International får kunderna tillgång till ett världsomspännande nätverk för sjukvårdsassistans med kundservice på flera språk, inklusive svenska. EuroCross International erbjuder dygnet runt-service.

– Vi kan nu tillgodose efterfrågan från en växande skara utlandsstationerade svenskar samt öka konkurrensfördelarna för de lokala Länsförsäkringsbolagen och försäkringsmäklarna, som är distributionskanaler för försäkringen, säger Gunnel Blomberg

För ytterligare information kontakta:

Gunnel Blomberg, chef affärsområde Hälsa, Länsförsäkringar AB
08-588 400 31
073-96 400 31
gunnel.blomberg@lansforsakringar.se

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Med 24 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag och det av dem gemensamt ägda Länsförsäkringar AB är länsförsäkringsgruppen Sveriges enda kundägda bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har bland Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och är Årets Sakförsäkringsbolag tre år i rad enligt tidningen Affärsvärlden. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Marknadsandelen inom sakförsäkring är 30 procent, inom livförsäkring 10 procent och inom bank 3 procent. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 173 miljarder kronor. Alla bolag i länsförsäkringsgruppen är certifierade enligt miljöledningssystemet ISO 14001.

Bokmärk och dela