Motorcykelsimulator räddar liv

Motorcykelsimulator räddar liv

Antalet motorcyklar har ökat under flera år och antalet svårt skadade har också haft samma utveckling. Främst är det unga förare av sportmotorcyklar som drabbas. Länsförsäkringar vill vända den negativa trenden, och under moped- och motorcykelmässan ”På två hjul” den 25-28 januari på Stockholmsmässan kommer en motorcykelsimulator finnas på plats för den som vill träna på svåra trafiksituationer.

– Genom att provköra simulatorn får du uppleva olika situationer som kan uppstå och du kan också titta på motorcykelturen i repris. Sedan kan du diskutera beteende och svåra trafiksituationer med de mc-instruktörer vi har i montern. De har stor erfarenhet av vidareutbildning av mc-förare. Vi hoppas att vi ska kunna väcka tankar och bidra till ett säkrare beteende i trafiken, berättar Maria Wedin, produktspecialist på Länsförsäkringar.

Länsförsäkringar försäkrar cirka 26 procent av marknaden för EU-mopeder och motorcyklar. Det senaste året har antalet nyregistrerade motorcyklar ökat med drygt 23 procent i Sverige till 22 480 stycken, och antalet dödsolyckor ökade med 6 procent till 395 stycken.

– Vi ser att framförallt oerfarna förare råkar ut för olyckor, och det bästa sättet att få erfarenhet på ett säkert sätt är att utsätta sig för trafikfarliga situationer i en simulator, säger Maria Wedin.

Länsförsäkringars monter med motorcykelsimulatorn finns i A-hallen.

För ytterligare information kontakta:

Maria Wedin, Produktspecialist
08-588 413 45, 073-964 13 45
maria.wedin@lansforsakringar.se

Claes Eliasson, Bitr. Presschef Länsförsäkringar AB
08-588 418 04, 073-964 18 04
claes.eliasson@lansforsakringar.se

Med 24 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag och det av dem gemensamt ägda Länsförsäkringar AB är länsförsäkringsgruppen Sveriges enda kundägda bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har bland Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och är Årets Sakförsäkringsbolag tre år i rad enligt tidningen Affärsvärlden. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Marknadsandelen inom sakförsäkring är 30 procent, inom livförsäkring 10 procent och inom bank 3 procent. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 173 miljarder kronor. Alla bolag i länsförsäkringsgruppen är certifierade enligt miljöledningssystemet ISO 14001.

Bokmärk och dela