Bolåntagarna mest nöjda med Länsförsäkringar

Bolåntagarna mest nöjda med Länsförsäkringar

För andra året i rad visar Svenskt Kvalitetsindex (SKI) att bolånekunderna i Länsförsäkringar är mera nöjda än kunder i andra bolåneinstitut på privatmarknaden. Länsförsäkringar får toppbetyg inom samtliga kategorier som undersökningen mäter.

– Vi har väldigt nöjda kunder överlag, vilket också märks bland våra bolånekunder. Kundernas förtroende ger oss kraft att fortsätta leverera bra och prisvärda produkter och tjänster som passar deras behov inom Betala, Skydda, Spara och Låna. Vi fortsätter att utmana, säger Hans Benndorf, vd Länsförsäkringar Stockholm.

Länsförsäkringar får totalbetyget 77,9 vilket är betydligt högre än genomsnittet för hela branschen som är 71,1. Kundnöjdheten räknas fram via en analysmetod som bygger på svaren från ett 30-tal olika frågor. Utöver detta beräknas också värden på företagsimage, förväntningar, produktkvalitet, servicekvalitet, prisvärdhet och lojalitet. Länsförsäkringar toppar alla dessa aspekter i jämförelse med konkurrenterna.

– Vi utmärker oss i jämförelse med konkurrenterna med lojalitet och servicenivå. Tillgänglighet i form av generösa öppettider på kontor, internet och telefon är helt avgörande för vårt höga betyg, säger Hans Benndorf.

Läs fördjupningen här: www.lansforsakringar.se/info

Bolag/Nöjdhet 2006

Länsförsäkringar 77,9
SBAB 75,4
Handelsbanken 72,0
Swedbank 70,2
SEB 70,5
Nordea 69,2

Snitt:71,1

För ytterligare information kontakta:

Hans Benndorf, vd Länsförsäkringar Stockholm
08-562 833 87
073-968 33 87

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96414 99

Med 24 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag och det av dem gemensamt ägda Länsförsäkringar AB är länsförsäkringsgruppen Sveriges enda kundägda bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har bland Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och är Årets Sakförsäkringsbolag tre år i rad enligt tidningen Affärsvärlden. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Marknadsandelen inom sakförsäkring är 30 procent, inom livförsäkring 10 procent och inom bank 3 procent. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 173 miljarder kronor. Alla bolag i länsförsäkringsgruppen är certifierade enligt miljöledningssystemet ISO 14001.

Taggar

Bokmärk och dela