Lägre kostnader och vassare kunderbjudande med ny kortleverantör

Lägre kostnader och vassare kunderbjudande med ny kortleverantör

Länsförsäkringar Bank AB och EDB Business Partner Sverige AB har ingått avtal om tjänster för kortprocessing och insamling av korttransaktioner.

– Denna lösning ger oss kostnadseffektivitet och flexibilitet. Den nya plattformen gör att vi på ett enklare sätt kan utveckla nya kunderbjudanden och den skapar större flexibilitet för fortsatt produkutveckling, säger Johan Nyman, chef för Spara- och betala i Länsförsäkringar Bank AB.

– Att Länsförsäkringar väljer våra korttjänster ser vi som ett bevis på styrkan i EDBs erbjudande inom tjänster för Bank & Finanssektorn. Länsförsäkringars val av oss som partner är ytterligare ett viktigt steg i att stärka EDBs position på kortmarknaden i Sverige, säger Mats Fossum, chef för Bank & Finans i EDB Sverige.

Avtalet, som träder i kraft under 2007, bidrar även till ökad säkerhet för kunderna i och med att EMV införs som teknologi på korten.

För ytterligare information kontakta:

Johan Nyman, chef Spara- och betala
Länsförsäkringar Bank AB
08-588 422 86
073-96 422 86

Mats Fossum, Chef Bank & Finans,
EDB Business Partner Sverige AB
073- 558 74 19

Dag Rosander
Presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99

Med 24 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag och det av dem gemensamt ägda Länsförsäkringar AB är länsförsäkringsgruppen Sveriges enda kundägda bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges bland de mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och är Årets Sakförsäkringsbolag tre år i rad enligt tidningen Affärsvärlden. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Marknadsandelen inom sakförsäkring är 30 procent, inom livförsäkring 10 procent och inom bank 3 procent. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 173 miljarder kronor.

Bokmärk och dela