Länsförsäkringar vässar utbudet för försäkringssparande

Länsförsäkringar vässar utbudet för försäkringssparande

Länsförsäkringar presenterar ett nytt fondutbud för fondförsäkringssparande med handplockade kvalitetsfonder. Efter en noggrann utvärderingsprocess har 65 fonder från tio förvaltare passerat nålsögat. 16 fonder är nya, de blir tillgängliga den 9 oktober.

– Vår ambition är att ha Sveriges bästa fondutbud och nu tycker jag att vi har det. Filosofin är att ha ett utbud som passar alla typer av fondsparare, med ett bra basutbud som kompletteras med mer specialinriktade fonder för mer krävande fondsparare. Många av fonderna är dessutom topprankade, säger Länsförsäkringars placeringsexpert Mats Wester.

Länsförsäkringar presenterar tre helt nya samarbetspartners: Catella, FIM och Skagen. Catella bidrar med sin Reavinstfond samt en Europafond. Från den finske förvaltaren FIM har fem fonder valts ut, medan fonderna Global och Kon-tiki hämtas från den norska förvaltaren Skagen.

– Vi är glada för det här samarbetet som är i linje med vår strategi att förknippa Catella med starka varumärken. Att samarbeta med Länsförsäkringar har varit ett prioriterat mål för oss under en längre tid, säger Stefhan Klang, VD för Catella Fondförvaltning.

– Samarbetet med Länsförsäkringar är ett genombrott för oss, och en stor möjlighet att nå ut brett på den svenska marknaden genom ett starkt varumärke och ett väl utbyggt nätverk av återförsäljare, säger Denis Strandell, VD för FIM i Sverige.

Länsförsäkringar samarbetar sedan tidigare med ABN Amro Asset Management, Carlson Fonder, Fidelity Investments, Lannebo Fonder, Länsförsäkringar Fonder, SEB Fonder och Société Générale Asset Management (SGAM).

All information om det nya fondutbudet hittar du på: www.lansforsakringar.se/bors

För ytterligare information kontakta:
Mats Wester, Länsförsäkringars placeringsexpert
08-588 410 21, 073-96 410 21
mats.wester@lansforsakringar.se

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99, 073-96 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Med 24 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag och det av dem gemensamt ägda Länsförsäkringar AB är länsförsäkringsgruppen Sveriges enda kundägda bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har bland Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och är Årets Sakförsäkringsbolag tre år i rad enligt tidningen Affärsvärlden. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Marknadsandelen inom sakförsäkring är 30 procent, inom livförsäkring 10 procent och inom bank 3 procent. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 173 miljarder kronor.

Bokmärk och dela