Bankkunderna ger Länsförsäkringar rekordhögt betyg

Bankkunderna ger Länsförsäkringar rekordhögt betyg

Länsförsäkringar fortsätter att ha helnöjda bankkunder på privatmarknaden. Det visar årets upplaga av Svensk Kvalitetsindex (SKI) för bankbranschen. Nöjdheten hos Länsförsäkringars bankkunder ökar för tredje året i rad och är 4,6 enheter bättre än branschsnittet. En höjning med 0,4 procentenheter sedan förra mätningen, och all-time high för Länsförsäkringar.

Länsförsäkringar ligger med i toppen inom samtliga kategorier som image, förväntningar, produktkvalitet, servicekvalitet och prisvärdhet. Länsförsäkringar är också den bank som har minst avstånd mellan vad kunderna förväntar sig och vad de upplever sig få.

– Det är tydligt att kunderna upplever att vi levererar vad vi lovar i högre grad än andra banker. Det är långsiktigt det enda sättet att bedriva bankverksamhet. Det borgar för att våra bankkunder fortsatt kommer att tillhöra de mest nöjda i Sverige, säger Tomas Johansson, vd Länsförsäkringar Bank AB.

Detta är tredje året i rad som Svenskt Kvalitetsindex visar att privatbankkunderna i Länsförsäkringar är mera nöjda än kunder i de flesta andra banker. Både 2004 och 2005 toppade Länsförsäkringar tabellen över nöjdhet.

För ytterligare information kontakta:
Tomas Johansson 08-588 419 82
Vd Länsförsäkringar Bank AB 073-96 419 82

Dag Rosander 08-588 414 99
Presschef Länsförsäkringar AB 073-96 414 99

Med 24 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag och det av dem gemensamt ägda Länsförsäkringar AB är länsförsäkringsgruppen Sveriges enda kundägda bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har bland Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och är Årets Sakförsäkringsbolag tre år i rad enligt tidningen Affärsvärlden. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Marknadsandelen inom sakförsäkring är 30 procent, inom livförsäkring 10 procent och inom bank 3 procent. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 173 miljarder kronor.

Bokmärk och dela