Länsförsäkringar svarar på storbankernas ränteutspel

Länsförsäkringar svarar på storbankernas ränteutspel

Utmanarbanken Länsförsäkringar erbjuder nu högre ränta med generösa villkor på både lönekonton och sparkonton från och med 13 september. Efter höjningarna står sig storbankerna slätt i en jämförelse.

– Nu höjer vi över hela linjen. Det går bra för svenska banker och det skall även komma kunderna till del. I och med höjningarna sätter vi ytterligare press på storbanker och andra aktörer, säger Tomas Johansson, VD Länsförsäkringar Bank.

– Finansmarknadsministern har tidigare erbjudit tårta på sitt tjänsterum för den som har bra ränta på lönekontot. Det tycker jag att vi har nu och kommer gärna på tårtkalas hos ministern, säger Tomas Johansson.

Exempel på Länsförsäkringars räntor 13 september 2006:

Konton/Ränta
Fasträntekonto 3 mån/2,50 %
Fasträntekonto 5 år/3,65 %
Privatkonto (Lönekonto)/0,50 %
Sparkonto/2,00 %
Aktiedepå/2,00 %
Placeringskonto lantbruk/2,00 %

För ytterligare information kontakta:

Tomas Johansson 08-588 419 82
VD Länsförsäkringar Bank AB 073-96 419 82

Dag Rosander 08-588 414 99
Presschef Länsförsäkringar AB 073-96 414 99

Med 24 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag och det av dem gemensamt ägda Länsförsäkringar AB är länsförsäkringsgruppen Sveriges enda kundägda bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och är Årets Sakförsäkringsbolag tre år i rad enligt tidningen Affärsvärlden. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Marknadsandelen inom sakförsäkring är 30 procent, inom livförsäkring 10 procent och inom bank 3 procent. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 173 miljarder kronor.

Bokmärk och dela