Bankbytare blir betydligt mer nöjda

Bankbytare blir betydligt mer nöjda

Under förra året bytte bara tre procent av befolkningen bank. Ytterligare sju procent tog steget och kompletterade med ytterligare en bank. Det visar statistik som Länsförsäkringar tagit fram. Det viktigaste skälet till att byta bank är att den nya banken erbjuder bättre villkor.

– Bankmarknaden är trögrörlig, och folk upplever att byteströskeln är hög. Men de som faktiskt tar steget och byter bank säger att det lönat sig. De är också betydligt mer nöjda med sin nya bank än den de lämnat, säger Tomas Johansson, Vd Länsförsäkringar Bank.

Bland befolkningen är det 59 procent som ger ett positivt helhetsbetyg till sin huvudsakliga bank jämfört med 76 procent bland de som bytt bank.

Bankbytarnas 10 i topp*

1 Jag fick bättre villkor i den nya banken 43 procent
2 Jag har lagt om lån eller sökt om nytt lån 27 procent
3 Jag får bättre service i min nya bank 22 procent
4 Jag fick ett dåligt bemötande i min gamla bank 14 procent
5 Jag var inte nöjd med värdeutvecklingen på mitt sparande 13 procent
6 Jag blev tipsad om den nya banken av bekanta 12 procent
7 Min gamla bank hade inte de produkter jag önskade 12 procent
8 Min gamla bank ar inte kontor där jag bor 8 procent
9 Min livssituation har ändrats 7 procent
10 Jag har flyttat 6 procent
*) Flera svar möjliga

Länsförsäkringars bankverksamhet har cirka 590 000 kunder som har tillgång till snart 90 bankkontor runt om i landet. Kunderna erbjuds ett komplett utbud av bank-och försäkringstjänster till bra priser och villkor. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda privatbankunder två år i rad enligt SKI.

Om undersökningen
Totalt har över 5 300 personer över hela landet telefonintervjuats under perioden september till november 2005. Undersökningen är genomförd av Research International.

För ytterligare information kontakta:

Tomas Johansson, Vd Länsförsäkringar Bank
08-588 419 82, 073-96 419 82
tomas.g.gjohansson@lansforsakringar.se

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99, 073-964 14 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Med 24 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag och det av dem gemensamt ägda Länsförsäkringar AB är länsförsäkringsgruppen Sveriges enda kundägda bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och är Årets Sakförsäkringsbolag tre år i rad enligt tidningen Affärsvärlden. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och banktjänster för privatpersoner, företag och lantbruk. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Marknadsandelen inom sakförsäkring är 30 procent, inom livförsäkring 10 procent och inom bank 3 procent. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 173 miljarder kronor.

Bokmärk och dela