”Hat-trick” för Länsförsäkringar – Sveriges bästa pensionsförvaltare för tredje året i rad

”Hat-trick” för Länsförsäkringar – Sveriges bästa pensionsförvaltare för tredje året i rad

Länsförsäkringar har för tredje året i rad utnämnts till bästa svenska pensionsförvaltare av den ledande branschtidskriften Investment & Pension Europe (IPE). Dessutom belönades Länsförsäkringar för andra året i rad som bästa investerare i Europa inom tillgångsslaget Private Equity.

– Det är oerhört glädjande att vi återigen i hård konkurrens utses till bästa svenska pensionsförvaltare. Utmärkelsen är en bekräftelse på att vår investeringsmetodik ligger i framkant i branschen, säger Hans Sterte, finansdirektör och chef för kapitalförvaltningen i Länsförsäkringar AB.

IPE är den ledande branschtidningen för liv- och pensionsfonder i Europa. För att utse årets pensionsförvaltare har IPE anlitat en jury bestående av oberoende konsulter och pensionsspecialister

– Vårt sofistikerade arbetssätt, med god spridning av risktagandet både vad gäller marknadsrisk och förvaltarval, möjliggör att vi för närvarande kan hålla en aktieexponering på 49 procent. Detta har förstås varit mycket gynnsamt under det goda börsåret 2005, säger Hans Sterte.

För ytterligare information, kontakta:

Hans Sterte, finansdirektör och chef för kapitalförvaltningen i Länsförsäkringar AB
08-588 415 04
073-96 415 04
hans.o.sterte@lansforsakringar.se

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sakförsäkringsbolag för tredje året i rad enligt Affärsvärlden och har utnämnts till Årets Bank av Privata Affärer. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 30 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 9,8 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 150 miljarder kronor.

Taggar

Bokmärk och dela