Länsförsäkringars bolånekunder mest nöjda

Länsförsäkringars bolånekunder mest nöjda

Länsförsäkringars bolånekunder är mera nöjda än privatkunder i andra bolåneinstitut. Det visar årets upplaga av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) för den svenska bolånemarknaden.

Tidigare i år har SKI visat att:

• Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda privatbankkunder

• Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda sakförsäkringskunder

• Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda livförsäkringskunder

– Vår framgång bygger på det personliga mötet, prisvärdheten och närheten till kunderna. Kundernas förtroende ger oss ytterligare kraft att fortsätta vara utmanare på den svenska bankmarknaden, säger Tomas Johansson, vd Länsförsäkringar Bank.

Länsförsäkringar får totalbetyget 79,6 vilket är betydligt högre än genomsnittet för hela branschen som är 72,5. Kundnöjdheten har ökat totalt sett sedan förra året. Undersökningen visar att räntan är en viktig faktor när det gäller att välja bolåneinstitut. Hög kundnöjdhet är också en förutsättning för att bankens kunder ska vara lojala också i framtiden.

Länsförsäkringars bankverksamhet har idag 588 000 kunder. Bankkunderna har tillgång till 85 kontor runt om i landet och ett komplett utbud av bank- och försäkringstjänster. Antalet bolånekunder var den sista september 80 000 och volymen i bolåneaffären var 30 miljarder kronor.

För ytterligare information kontakta:

Tomas Johansson, VD Länsförsäkringar Bank AB
08-588 419 82
073-96 419 82

Dag Rosander, Presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sakförsäkringsbolag för tredje året i rad enligt Affärsvärlden och har utnämnts till Årets Bank av Privata Affärer. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 30 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 9,8 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 150 miljarder kronor.

Taggar

Bokmärk och dela