Ny förvaltare av Länsförsäkringars Asienfond

Ny förvaltare av Länsförsäkringars Asienfond

Länsförsäkringar utökar samarbete med Goldman Sachs Asset Management (GSAM), en av världens största kapitalförvaltare. GSAM kommer med start i november att sköta den löpande förvaltningen av Länsförsäkringars Asienfond. Fonden kommer genom detta att även ges möjlighet att placera i Indien.

– Vår övertygelse är att Goldman Sachs Asset Management har mycket goda förutsättningar att ge kunderna en långsiktigt hög och trygg avkastning. Asienteamet har historiskt goda resultat och utsågs år 2004 till bästa förvaltare av asiatiska aktier av tidningen Sparöversikt, säger Örian Söderberg, vd Länsförsäkringar Fonder.

GSAM ersätter därmed förvaltaren ABN Amro i denna fond. GSAM förvaltar sedan tidigare Länsförsäkringars två Europafonder. ABN Amro fortsätter dock att förvalta huvuddelen av Länsförsäkringars fonder, som i genomsnitt har fyra stjärnor hos Morningstar.

– Kundernas relation till oss förändras inte. Det är fortfarande Länsförsäkringar som ansvarar för fondens inriktning och som sätter riskmandat, säger Örian Söderberg.

Fondens årliga förvaltningsavgift kommer inte att förändras.

För ytterligare information, kontakta:

Örian Söderberg, 08-588 422 11
vd Länsförsäkringar Fonder 073-964 22 11

Dag Rosander, 08-588 414 99
presschef Länsförsäkringar AB 073-964 14 99

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sakförsäkringsbolag för tredje året i rad enligt Affärsvärlden och har utnämnts till Årets Bank av Privata Affärer. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 31 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 10,8 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 150 miljarder kronor.

Bokmärk och dela