Länsförsäkringars Konjunkturprognos 2005:3

Länsförsäkringars Konjunkturprognos 2005:3

Regeringsmakten står och faller med konjunkturen

Om drygt ett år är det val i Sverige och enligt Länsförsäkringars chefekonom Marie Giertz kommer konjunkturen att spela en avgörande roll huruvida det blir regeringsskifte eller inte:

– Nu när tillväxten ökar och fler jobb skapas kan det uppstå ett guldläge för statsminister Göran Persson. Frågan är dock om det räcker då det borgerliga försprånget är stort, säger Marie Giertz och fortsätter:

– Just nu är det vind i seglen för svensk ekonomi. Riksbanken kommer visserligen under nästa år sannolikt att ta tillbaka räntesänkningen från i juni, men ränteläget kommer fortfarande att vara gynnsamt för hushåll och företag. Detta bidrar ytterligare till optimismen i svensk ekonomi.

Mera ur Konjunkturprognosen:

*Starka konjunktursignaler under sommaren stödjer bilden om ytterligare ett år av stark världskonjunktur

*Börsen har mer att ge då bolagens värdering är rimlig, räntan är låg och likviditeten är god

*Ett varningens finger höjs för ett fortsatt stigande oljepris och risk för husprisbubbla i USA

Läs hela Konjunkturprognosen på: www.lansforsakringar.se/info

För ytterligare information kontakta:

Marie Giertz, chefekonom Länsförsäkringar AB
08-588 419 68
073-96 419 68
marie.giertz@lansforsakringar.se

Claes Ahrel, Aktiestrateg Länsförsäkringar AB
08-588 419 84
073- 96 419 84
claes.ahrel@lansforsakringar.se

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 31 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 10,8 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 150 miljarder kronor.

Bokmärk och dela