Länsförsäkringar värvar välkänd chefredaktör och rådgivare

Länsförsäkringar värvar välkänd chefredaktör och rådgivare

Mats Wester, av många ansedd som Sveriges främste och mest kände expert inom finansiella placeringar och pensioner, skall börja arbeta inom affärsområde Privat på Länsförsäkringar Liv.

– Efter 20 år som ekonomijournalist ska det bli spännande att använda mina kunskaper och erfarenheter i praktiken. Placeringar och finansiell rådgivning är inte så krångligt som det ofta verkar. Detta kommer att märkas i Länsförsäkringars produkter och rådgivning, säger Mats Wester.

– Det är glädjande att Mats väljer att börja på Länsförsäkringar. Rekryteringen av honom är ett led i att kraftigt stärka vår position på den privata pensionsmarknaden. Mats kommer bland annat att ansvara för fondsortiment inom fondförsäkring samt vara talesman i pensions- och placeringsfrågor, säger Jonas Derninger, chef affärsområde Privat inom Länsförsäkringar Liv.

Mats Wester lämnar chefredaktörsstolen på Sparöversikt, en tidning som han var med och grundade 1991. Han har också skrivit flera böcker, bland andra ”Aktiespararnas aktiehandbok”, ”Tjäna på fonder” och ”Allt du behöver veta om pensioner”. Mats är en flitigt anlitad expert i TV, radio och tidningar.

– Länsförsäkringar har redan ett komplett utbud av mycket konkurrenskraftiga produkter och tjänster inom bank och försäkringar. Nu vill jag vara med och på allvar utmana storbankerna, säger Mats Wester.

För ytterligare information kontakta:

Mats Wester
070-564 80 97
matswester@hotmail.com

Jonas Derninger
Chef affärsområde Privat, Länsförsäkringar Liv
08-588 404 96
073-96 404 96
jonas.derninger@lansforsakringar.se

Dag Rosander
Presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 31 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 10,8 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 150 miljarder kronor.

Bokmärk och dela