Vattenskador toppar listan över utbetalda försäkringspengar

Vattenskador toppar listan över utbetalda försäkringspengar

Varje dag anmäls totalt cirka 100 vattenskador till Länsförsäkringar. Dessa orsakar dagligen kostnader för drygt tre miljoner. Det är därmed den typ av skada som står i särklass när det gäller utbetalda försäkringspengar till kunderna. På andra plats hamnar bränder, och på tredje plats kommer inbrott.

Så här i semestertider renoverar många sina hus själva. Det märks i statistiken över utbetalda skador från Länsförsäkringar. Under 2004 utbetalade Länsförsäkringar cirka 600 miljoner kronor bara för vattenskador till privatpersoner med boendeförsäkring. Det motsvarar kostnaden för alla brand- och inbrottsskador tillsammans.

– Det är positivt att många lägger ned tid på underhåll av sitt boende. Det är dock oerhört viktigt att följa branschbestämmelserna och att göra ett grundligt arbete vid renovering av våtutrymmen. Vid minsta tvekan bör en fackman anlitas, säger Hans Frank, skadechef i Länsförsäkringar.

Skadeutbetalningarnas fem-i-topp 2004 för boendeförsäkringar:
Skadetyp Utbetalt belopp Antal
1. Vattenskador 600 mkr 27 000
2. Brand 400 mkr 10 000
3. Inbrott 200 mkr 15 000
4. Allrisk 100 mkr 25 000
5. Stölder 80 mkr 20 000

För mer information kontakta:

Hans Frank, skadechef i Länsförsäkringar
042-24 92 17
070-630 00 05
hans.frank@skane.lansforsakringar.se

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 31 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 10,8 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 150 miljarder kronor.

Bokmärk och dela