Full fart för fastigheter

Full fart för fastigheter

I Sparutsikter juni kan du bland annat läsa om aktuella händelser på finansmarknaderna samt Länsförsäkringars aktiemarknadsbedömning, ränteprognoser och bolåneråd.

Ur innehållet:
Full fart för fastigheter
Svenska fastighetsfonder hör till vinnarfonderna de senaste fem åren och har stigit betydligt mer än både Stockholmsbörsen och en genomsnittlig globalfond. Av de fastighetsfonder som säljs i Sverige är det en som har lyckats överlägset bäst, Länsförsäkringar Fastighetsfond, som har stigit drygt 30 procent hittills i år.

Minskad osäkerhet stärker börsen
Börsutvecklingen har varit stark på många marknader under större delen av året. Efter en svacka tidigare i vår bidrog starka företagsrapporter, ett lägre oljepris och en starkare dollar till stigande börser under maj. Länsförsäkringars bedömning är att det finns goda förutsättningar för börsen att fortsätta utvecklas i positiv riktning.

Stark tillväxt men svagare krona
Den globala tillväxten i fjol var den starkaste på 30 år. År 2005 har börjat betydligt svagare men enligt Länsförsäkringars chefekonom Marie Giertz finns det fortfarande mycket som talar för en stark konjunkturutveckling.
I Sparutsikters månadsrapport kan du läsa om utvecklingen på de finansiella marknaderna och för Länsförsäkringars fonder, Traditionell förvaltning och Nya Världen. I Sparutsikter finns även vår prognos för konjunktur, räntor och börsutveckling, information om aktuella bankräntor och råd om bolån.

Hela Sparutsikter finns på www.lansforsakringar.se/info

För ytterligare information kontakta:

Dag Rosander, Presschef Länsförsäkringar AB 08-588 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se 073-964 14 99

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 31 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 10,8 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Sparutsikter juni 2005

Bokmärk och dela