Örian Söderberg ny VD för Länsförsäkringar Fonder

Örian Söderberg ny VD för Länsförsäkringar Fonder

Örian Söderberg har utsetts till VD för Länsförsäkringar Fonder och efterträder Åke Gustafson, som av familjeskäl valt att trappa ned. Han kommer dock att arbeta vidare inom Länsförsäkringar AB och framför allt stötta fondbolaget. Länsförsäkringar Fonder är dotterbolag till Länsförsäkringar Bank. VD-skiftet sker kring halvårsskiftet

– Örian har en lång erfarenhet av länsförsäkringsgruppen och gedigen kompetens i utveckling och verksamhet inom sparandeområdet. Örian är med denna bakgrund rätt person att arbeta med den satsning som ska ske för att öka länsförsäkringsgruppen andel av det individuella fondsparandet, säger Tomas Johansson, VD Länsförsäkringar Bank.

Örian Söderberg har tidigare, mars 2000 – maj 2002, varit VD för Länsförsäkringar Fonder. De senaste tre åren har Örian varit vice VD för Länsförsäkringar Stockholm. Örian har varit anställd inom länsförsäkringsgruppen sedan 1985, då han var med och att starta Länsförsäkringar Liv. Han arbetade därefter med affärsutveckling inom gruppen med fokus på sparande och startade Länsförsäkringar Fonder 1989, Länsförsäkringar Bank 1995 och var dessa bolags första VD.

För ytterligare information kontakta:

Örian Söderberg, vice VD Länsförsäkringar Stockholm
08-562 836 67
073-96 836 67
orian.soderberg@sth.lansforsakringar.se

Tomas Johansson, VD Länsförsäkringar Bank
08-588 419 82
073-96 419 82
tomas.g.johansson@lansforsakringar.se

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 32 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 12,0 procent och inom bank 3,0 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Bokmärk och dela