Länsförsäkringar kraftsamlar med ansedd styrelse för Länsförsäkringar Liv

Länsförsäkringar kraftsamlar med ansedd styrelse för Länsförsäkringar Liv

Under senare år har länsförsäkringsgruppens livverksamhet genomfört ett omfattande effektiviseringsprogram som syftat till kraftigt sänkta kostnader och ökad effektivitet. Detta arbete har resulterat i att marknadsandelarna har ökat och att driftsresultatet är i balans. Grunden är nu lagd för kraftig tillväxt för länsförsäkringsgruppens livverksamhet.

– Det hela startar med en ny styrelse vars namn är välkända och respekterade både av kunderna, i samhället och på marknaden. Den samlade kompetens som nu finns i Länsförsäkringar Livs styrelse borgar för snabb tillväxt och bra kunderbjudanden, säger Tommy Persson, vd i Länsförsäkringar AB.

Så här ser Länsförsäkringar Livs nya styrelse ut:
Tommy Persson (ordförande), vd Länsförsäkringar AB
Christina Ramberg (vice ordförande), professor i handelsrätt, handelshögskolan vid Göteborgs universitet
Cecilia Stegö Chiló, vd Timbro
Gunvor Engström, vd Företagarna
Carl-Göran Myrin, f d vd Siemens-Elema AB
Ann-Christin Norrström, vd Länsförsäkringar Uppsala
Karin Åkesson Rehnholm (utsedd av försäkringstagarföreningen), advokat
Johan Svedberg, vd Länsförsäkringar Jönköping
Gunnar Wetterberg (utsedd av försäkringstagarföreningen), samhällspolitisk chef, SACO
Per Vilén, vd Furnco AB
Anders Östryd, vd Östgöta Brandstodsbolag

För ytterligare information kontakta:

Tommy Persson, vd Länsförsäkringar AB
08-588 417 90
073-96 414 99
tommy.persson@lansforsakringar.se

Dag Rosander, presschef Länsförsäkringar AB
08-588 414 99
073-96 414 99
dag.rosander@lansforsakringar.se

Länsförsäkringar är med 24 självständiga länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Länsförsäkringar har Sveriges mest nöjda bank- och försäkringskunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Länsförsäkringar är Årets Sak- och Livbolag för andra året i rad enligt Affärsvärlden och utnämndes till Årets Bank av Privata Affärer 2002. Länsförsäkringar har ett brett utbud av försäkringar och finansiella tjänster för företag och privatpersoner. Länsförsäkringar är marknadsledande inom svensk sakförsäkring med en marknadsandel på över 31 procent. Marknadsandelen inom liv- och pensionsförsäkring är 10,8 procent och inom bank 3 procent. I Länsförsäkringar ingår även Agria Djurförsäkring. Länsförsäkringar förvaltar tillgångar om 140 miljarder kronor.

Bokmärk och dela